Zagrepčani će se u jednome sigurno složiti – Zagreb premalo živi uz svoju rijeku. Ispod mostova Save, jedne od tri najdulje rijeke u Hrvatskoj, skriva se jedan sasvim novi svijet, koji nudi drugačiji pogled na glavni grad uz praćenje ritma rijeke koja teče - priličnom brzinom.

Iako ovdje ne možemo govoriti o velikoj dozi adrenalina svojstvenoj za rafting aktivnosti, uzbuđenje se javlja već pri samom oblačenju odijela (kaciga, prsluk, neoprensko odijelo i obuća za vodu) kojem prethodi i detaljna edukacija, sigurnosne upute i poduka veslanja. Slijedi vožnja do Jankomira, gdje počinje nova avantura.


Veslanje i prolazak ispod zagrebačkih mostova znači i susret sa simpatičnim patkama. Veslanje znatno olakšava tok rijeke pa je razgovor, igrice tijekom plovidbe i uživanje u pogledu, primjerice na Arenu Zagreb koja se čini kao da leži na Savi, gotovo neometano. Tijekom plovidbe nije rijedak ni susret s ribarima, koji ponekad i pozivaju na predah uz roštilj i malene zagrebačke razgovore. Odredišna točka na Kajzerici najavljuje nastavak druženja uz lagan, ukusan obrok – sir i vrhnje u restoranu Savski mlin.

Važno je napomenuti i kako organizatori, instruktori i skiperi u svakom trenutku brinu o sigurnosti klijenata, ali i odličnoj zabavi i širenju pozitivnih vibracija. Atlasov panoramski rafting Savom klijentima je dostupan subotama u periodu do kraja svibnja po cijeni od 199 kn po osobi, a sve detalje možete pronaći na ovom linku!

Program:
Okupljanje:
9:00 – restoran Savski Mlin na Kajzerici (baza)
9:10 – kratka edukacija (karta spusta), sigurnosne upute presvlačenje.

Polazak:
10:00 – organiziran prijevoz kombijem do startnog odredišta – Jankomirski most

Start:
10:30 – kratka obuka na vodi i početak spusta.

Cilj:
12:30 – nakon 12 km spusta niz Savu dolazak do ciljnog odredišta, presvlačenje te organizirani kombi prijevoz do baze (restoran Savski mlin) uz uključen tradicionalni Zagrebački obrok (sir i vrhnje), piće se posebno doplaćuje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju