Roberto Mancuso, predsjednik uprave Metroa, globalnog partnera Michelinovog vodiča, u četvrtak 3. kolovoza uručio je zvjezdicu Danijelu Đekiću, vlasniku i chefu restorana Monte – prvog hrvatskog restorana koji je zaslužio jedno od najprestižnijih priznanja u svijetu kulinarstva.



Uz Monte, dvanaest restorana iz Istarske županije – Meneghetti, Batelina, San Rocco, Konoba Morgan, Zigante, Marina, Damir & Ornella, Konoba Čok, Sv. Nikola, Wine Vault, Alla Beccaccia i Pergola – ušlo je u selekciju Michelinova gastrovodiča za 2017. godinu te im je Metro u kolovozu uručio plakete, takozvane Michelinove tanjure.

> 3 Michelinove zvjezdice u Puli za ljubitelje vrhunske hrane i vina

"Snagu i potencijal istarske gastronomije Metro je prepoznao 2014. godine kada smo otvorili prvi veleprodajni centar u Istri prilagođen hotelima, restoranima i ugostiteljima. Suradnju s Michelinovim vodičem Metro je ostvario i u Hrvatskoj kako bismo hrvatskim restoranima i ugostiteljima pomogli da zauzmu svoje mjesto na gastronomskoj karti svijeta", izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.



Više od trećine kupaca Metroa u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s Michelinovom preporukom. Upravo zato iskustva i znanja stečena u suradnji s Michelinovim vodičem i kulinarskim natjecanjem Bocuse d'Or Metro koristi kako bi globalnim partnerstvima doprinio prepoznatljivosti hrvatske turističke i ugostiteljske ponude. 

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana Michelinov vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana koji posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, Michelinov vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining

Michelinov vodič predstavlja odabir najboljih restorana i hotela u 28 država koje obuhvaća. U svom prikazu birane gastronomske ponude diljem svijeta naglašava kulinarski dinamizam svake pojedine države, kao i nove trendove te perspektivne mlade chefove. Posebnim priznanjima koja im dodjeljuje svake godine vodič stvara dodatnu vrijednost za restorane te time pridonosi prestižu lokalne gastronomije, pritom čineći gradove i države atraktivnijima za turiste. Uz pomoć rigorozne metode selekcije i znanja o ugostiteljskoj industriji prikupljenog tijekom niza godina Michelinov vodič klijentima pruža jedinstvenu stručnost koja mu omogućuje da im ponudi istinski kvalitetne usluge.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju