Vlasnik resorta Ribarska koliba Nikolay Viktorov i voditelj resorta Petar Aračić na jednom su mjestu okupili najbolje iz svijeta gastronomije - sous chefove uglednog danskog restorana Geranium Feskosa Thaonosa i Nenada Jovanovića koji su u suradnji s chefom Ribarske kolibe Mariom Bobanovićem sljubili specijalitete iz europskih restorana s tri Michelin zvjezdice s najboljim vinima iz regije.

Što ih je inspiriralo za Michelinovu večer u Ribarskoj kolibi objasnile su gastro zvijezde
restorana Geranium:

'Pravo zadovoljstvo bilo je kuhati u ovakvom prekrasnom ambijentu kakav ima Ribarska koliba. U većini slučajeva kuhinje su u drugom planu i skrivene u pozadini no večeras smo imali priliku pripremati i kreirati vrhunska jela i to pred samim gostima te im tako približiti umjetnost kuhanja.Trudili smo se svaku namirnicu približiti gostu te osobno im predstavljati svako jelo i vino koje ga prati.

Zadovoljstvo su pokazali i sami gosti koji su s interesom pratili tijek kuhanja i uživali u vrhunskim delicijama popraćenim izvrsnim vinima iz regije od kojih posebno ističemo bijelo vino Carolina Bela iz Jakončič vinarije. Nema većeg chefovog zadovoljstva nego kada može vidjeti pozitivnu reakciju gostiju na našu ljubav prema kuhanju i istinsko uživanje u tome.'

Uz Jakončič vina, na vinskoj karti Michelinove večeri našli su se i Misalova Istra, Bolfanov Sauvignon Blanc, Benvenutieva Malvazija, Roxanichev Vintage Rose, Tomazev Sesto Senso, PZ Svirčev Ivan Dolac Barrique, Rossiev Teran i Cattunarova Muškat Ruža.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju