Kontinentalna Hrvatska možda još uvijek nije hit kao Jadran, ali podaci govore kako broj posjetitelja samo raste. Sustav eVisitor za prijavu i odjavu turista bilježi čak 800 tisuća noćenja u kontinentalnoj Hrvatskoj u prvih 6. mjeseci, ne računajući grad Zagreb koji je prikupio gotovo milijun.

Broj noćenja raste u svim kontinentalnim županijama

Proljeće je idealno vrijeme za odlazak na kratke odmore u prirodi pa ne čudi da je Krapinsko-zagorska županija ostvarila više od 98 tisuća noćenja u prva četiri mjeseca ove godine, a hit destinacija je i Međimurska županija koja u istom razdoblju bilježi 18 tisuća noćenja više nego prošle godine. Rezultati ne čude, jer ponuda u Međimurju raste iz godine u godinu. Mjesto je to na kojem se uživa i u prirodnim, ali i u kulturnim ljepotama. Zadovoljava potrebe obitelji, potrebe onih koji žele doživjeti adrenalinske avanture, nudi i bogatu ponudu vrhunskih kulinarskih užitaka.

Međimurje je i jedna od županija u kojoj je turizam zaživio na temelju bogatstva ljekovitom vodom. Iako 'izlječenje' pruža i skok u more, provod na kontinentu nije ništa lošiji u termalnim kupalištima. Terme Sveti Martin jedna su od izuzetno dobro posjećenih odredišta na kontinentu jer pružaju mogućnost odmora u svako doba godine. Zimi privlači goste željne opuštajućeg odmora u termomineralnoj vodi, a ljeti broj posjetitelja raste u Ljetnom Aquaparku koji ima čak 2 600 metara kvadratnih vodenih površina.

Ako svoj godišnji još niste dočekali ili možda ove godine neće ljetovati na Jadranu, posjet ovom vodenom parku neće vas razočarati. Sve potrebno za potpuni užitak nalazi se na jednom mjestu. Oni odvažniji mogu se odlučiti i na spektakularan doživljaj zip lineom koji prolazi točno iznad površine Ljetnog Aquaparka. Razlozi zbog kojih treba posjetiti Međimurje su teško nabrojivi, a ovdje ih možete pronaći još više.

U najmanjoj županiji u Hrvatskoj nalazi se više od 700 kilometara biciklističkih staza koje su odlične za sportske avanturiste, ali i one koji žele vidjeti bogatsvo prirodnih ljepota tog kraja. Postoji 12 ruta, a biciklističke staze prolaze i kroz rijeku Muru, u zraku se osjeća miris vinove loze, a pogled na beskrajno duge redove u vinogradima je spektakularan.

Ono što strane turiste može privući u kontinentalne djelove je bogata povijest i zanimljive priče. U ovaj opis se uklapa Slavonija u kojoj sve županije, već pretpostavljate, bilježe porast. Na malo drugačijoj vrsti odmora, turisti u Slavoniji uživaju u upoznavanju sa seoskim turizmom, isprobavaju domaće tradicionalne proizvode, posjećuju dvorce, voze se u simpatičnim kočijama koje vraćaju u prošlost, a odmor pronalaze na lokacijama bogatim zelenilom. Park prirode Kopački rit česti je odabir za jednodnevni izlet u prirodi.

Kontinentalna Hrvatska je i idealna destinacija za rafting na Muri i Dravi. Kao aktivnost dana moguće je izabrati i jahanje, off road vožnju u sve popularnijim quadovima po šumskim puteljcima, a potpuno opuštajuća atmosfera može se doživjeti uz rijeke na kojima se uživa u sportskom ribolovu.

Mogućnosti su razne, samo treba doći, istražiti po svom ukusu i posložiti si savršeni godišnji odmor u ljepotama kontinentalnog dijela Hrvatske.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju