Prva pomisao na Praznik rada je odmor. Neki će uživanciju pronaći i na velikim skupovima organiziranim na gradskim trgovima i u parkovima u borbi za savršenim, mirisnim prvomajskim grahom, a nekima je potrebno malo više mira i uživanja u tišini i prirodi. Izdvojili tri destinacije na kojima možete provesti produženi vikend koji će vam napuniti baterije.

Drugi nikako ne žele propustiti porciju graha jer se na taj dan grah priprema u velikim količinama, a upravo tako pripremljen je najbolji i najslađi. Ali moguće je da ćete se za besplatnu porciju graha morati dobro pomučiti i izboriti te "izlaktariti" svoj put kroz gužvu do mirisnog kotlića sa savršenim, mirisnim prvomajskim grahom. Ako vam ipak treba malo mira i uživanja u tišini i prirodi izdvojili smo tri destinacije na kojima možete provesti produženi vikend koji će vam napuniti baterije i koji ćete dugo pamtiti.

U nepreglednim ljepotama Hrvatske izdvajamo tri ideje za odmor na kojem ćete i u trodnevnom odmoru sigurno uspjeti opustiti i um i tijelo.

1. Međimurje
Samo pogled na prirodu Međimurja pružit će vam trenutačni mir. Zeleni brežuljci, nepregledni nizovi vinograda i idilična sela savršeno se slažu s raznolikom ponudom Međimurja. Oni koji žele aktivniji odmor mogu birati bilo koji kilometar od čak 700 kilometara dugih biciklističkih staza. U Međimurju vam neće nedostajati ni adrenalina jer možete birati između vožnje quadovima kroz prirodu, a u Accredo Centru rado će vas povesti i na uzbudljivu noćnu vožnju.

Za one mirnijeg duha idealan izbor su Terme Sveti Martin. Vrijeme provedeno u termomineralnoj vodi napunit će vas energijom i zdravljem, na što će se idealno nadopuniti i bogata gastronomska ponuda Međimurja jer brojni ugostitelji autohtone okuse sjevera zemlje kreiraju na principu prirodnih, zdravih i lokalnih namirnica.

2. Cres - Lubenice
Postoji 378 razloga zbog kojih bi željeli svoj trodnevni odmor provesti u blizini mjesta Lubenice na Cresu. Na vrhu litice, 378 metara nad morem smjestila se srednjovjekovna utvrda s koje je pogled prema moru božanstven. Vrijedi se popeti do vrha brda i doživjeti spektakularan zalazak sunca. Podno Lubenica nalazi se plaža Sv. Ivan, svrstana među najljepše plaže svijeta. To je mjesto na kojem sam pogled na kristalno čisto more oporavlja čitav organizam. Odmor vam je zagarantiran jer vas ovdje nitko i ništa neće uznemiravati budući da u mjestu Lubenice, prema popisu stanovništva iz 2011. živi samo 12 ljudi.

3. Rastoke
Na putu iz kontinentalne Hrvatske prema Jadranu sigurno ste već mnogo puta ispustili uzdah oduševljenja vidjevši Rastoke. Proljeće je idealno vrijeme kada bi se tamo trebali zaustaviti makar na kratko. Priroda je u proljeće je najimpresivnija jer vodeničarsko naselje obiluje vodom koja se prelijeva niz slapove, vodenice i mlinove, a žuborenje će djelovati kao najbolja terapija opuštanja na svijetu.

Osim šetnje i opuštajućeg ambijenata, na Rastokama se možete prisjetiti ili čak prvi put otkriti sve o tradicionalnim hrvatskim, već pomalo zaboravljenim zanatima - od prozivodnje tekstila do kožarskih, klesarskih i lončarskih obrta.

Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Team-a u suradnji s Termama Sveti Martin i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju