Smoothie posudice
ili smoothie bowls su neiscrpan izvor kombinacija sastojaka i teško mogu dosaditi. Od same baze – kefira, mlijeka ili jogurta te izmiksanog voća, do orašastih plodova, suhog voća, zobenih pahuljica ili sjemenki, pravila nema.

>Od smoothija do sladoleda: Zdravi doručak koji lako može postati osvježavajući desert

Nakon što odstoje u hladnjaku preko noći smoothie posudice su osvježavajuće i guste te puno kremastije od skromnijeg rođaka koji se pije na slamku, gotovo su poput sladoleda u koji želite uskočiti. Stoga zaboravite na slamke i uronite žlicom u doručak koji štedi vrijeme za jutarnje spremanje.

>Iznenađujući sastojak za obrok koji 'otvara' i topi masne jastučiće

Navečer pripremite bazu te nasjeckajte voće i usitnite druge dodatke kojim  ujutro posipajte voćne posudice. Kako voće ne bi potamnilo prelijte ga limunovim sokom i pospremite u foliju ili zdjelice s poklopcem. Kako bi smoothie bio kremast poslužit će pokoja kriška avokada ili banane koje prethodno zamrznite i nasjeckajte na ploške pa izmiksajte s ostalim sastojcima. Mirisan dodatak je i kokosova mast ili kikiriki maslac koji je bogat proteinima.

Lješnjaci i čokolada 

U blenderu pomiješajte zamrznute ploške banana i dvije žlice kakaa. Dodajte žlicu kokosove masti, bademovo mlijeko i med ili steviju. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu pa umiješajte i popržene sezamove sjemenke. Ostavite preko noći u hladnjaku pa ujutro posipajte ribanom tamnom čokoladom, kokosovim brašnom ili kriškama kokosa, ploškama banane i lješnjacima.
 


Šumska posudica

Izmiksajte jogurt, maline i borovnice pa ubacite zobene pahuljice i pola žličice kurkume. Ostavite u hladnjaku preko noći da se zgusne, a ujutro prema želji posipajte cvjetnom peludi i chia sjemenkama.



Maline i matcha 

Ubacite
u blender žličicu matcha čaja, zobene pahuljice, ploške avokada i kokosovo ili obično mlijeko te dobro izmiksajte. Dodajte i nekoliko kapi ekstrakta vanilije te chia sjemenke. Ostavite preko noći u hladnjaku pa ujutro ubacite maline i prema želji listić metvice.         

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju