Da bi vam puslice ispale glatke, sjajne, bijele (ako ne dodajte boju), tvrde izvana, a prhke iznutra, jako je bitno odabrati pravu temperaturu sušenja jer puslice se u pravilu suše, a ne peku, kao i paziti na samo vrijeme sušenja. Puslice se suše na 100°C i to najmanje 60 minuta. Dužim sušenjem se dobiva na većoj prhkosti pa ako želite puslice suhe izvana i iznutra koje se jednostavno tope u ustima, slobodno ih sušite i 20-30 minuta duže.

Puslice možete i bojati, i to prehrambenim bojama u prahu ili u gelu, no možete ih obojati i prirodnim bojama poput praha maline ili cikle, prahom zelenog čaja matcha, možete u njih ubaciti i kakao. Osim što su divne kao slatki sitni kolačići, prekrasne su i za dekoraciju pa njima možete dekorirati vaše torte, kolače, deserte u čašama ili ih dodati u vruću čokoladu.

Kad već spominjeno čokoladu, jeste li vidjeli ovaj desert s čokoladom i puslicama koji mogu napraviti i totalni amateri?

Ipak, možda najpoznatiji desert s puslicama zove se Eton Mess, radi se o pravom slatkom "neredu" s puslicama kojem je teško odoljeti, jeste li ga probali?

Sastojci:

3 bjelanjka (jaja L veličine)
210 g šećera

po želji:
prehrambena boja u prahu ili gelu

Priprema:

1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Odmjerite šećer; na svaki bjelanjak ide 70 g šećera.

2. Bjelanjke i šećer stavite u posudu koju stavite na paru pa miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.

3. Smjesu prebacite u posudu za miksanje te miksajte 10 minuta dok ne dobijete čvrsti sjajni snijeg. Ako želite skroz obojene puslice, minutu prije kraja miksanja dodajte željenu boju.

4. Smjesom napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom (ili možete samo odrezati vrh vrećice i istiskivati bez nastavka). Ako želite prošarane puslice, prije punjenja kist umočite u željenu boju pa premažite unutrašnjost slastičarske vrećicu i onda napunite smjesom.

5. Istiskujte puslice na pleh prekriven papirom za pečenje, stavite sušiti u prethodno zagrijanu pećnicu na 100°C pa sušite između 60 i 90 minuta. Ugasite pećnicu, malo je protvorite i pustite da se puslice u njoj ohlade.

6. Puslice su gotove kad su čvrste na dodir i lako se odvajaju od papira za pečenje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju