Sastojci:
- 800 ml mlijeka
- 400 grama makarona
- 220 grama naribanog sira Cheddar
- 85 grama sira mozzarella
- 55 grama kremastog sira
- 2 žlice maslaca
- 1 čajna žličica gorušice u prahu
- prstohvat soli i kajenskog papra
- malo naribanog muškatnog oraščića
Priprema:
- Ulijte u lonac mlijeko, dodajte makarone i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok tjestenina ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet do deset minuta.
- Kada makaroni omekšaju, a mlijeko se zgusne maknite lonac s vatre, dodajte kremasti sir, mozzarellu, cheddar i maslac te začine.
- Miješajte sve dok se sir ne rastopi.
- Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!
U videu Food Networka pogledajte kako se priprema ovaj lagani recept za makarone sa sirom.