Sastojci:
800 ml mlijeka
400 grama makarona
220 grama naribanog sira Cheddar
85 grama sira mozzarella
55 grama kremastog sira
2 žlice maslaca
1 čajna žličica gorušice u prahu
prstohvat soli i kajenskog papra
malo naribanog muškatnog oraščića
Priprema:
1. Ulijte u lonac mlijeko, dodajte makarone i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok tjestenina ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet do deset minuta.
2. Kada makaroni omekšaju, a mlijeko se zgusne maknite lonac s vatre, dodajte kremasti sir, mozzarellu, cheddar i maslac te začine.
3. Miješajte sve dok se sir ne rastopi.
4. Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!
U videu Food Networka pogledajte kako se priprema ovaj lagani recept za makarone sa sirom.