Sastojci:

  • 800 ml mlijeka
  • 400 grama makarona
  • 220 grama naribanog sira Cheddar
  • 85 grama sira mozzarella
  • 55 grama kremastog sira
  • 2 žlice maslaca
  • 1 čajna žličica gorušice u prahu
  • prstohvat soli i kajenskog papra
  • malo naribanog muškatnog oraščića

Priprema:

  1. Ulijte u lonac mlijeko, dodajte makarone i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok tjestenina ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet do deset minuta.
  2. Kada makaroni omekšaju, a mlijeko se zgusne maknite lonac s vatre, dodajte kremasti sir, mozzarellu, cheddar i maslac te začine.
  3. Miješajte sve dok se sir ne rastopi.
  4. Poslužite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!
U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta


U videu Food Networka pogledajte kako se priprema ovaj lagani recept za makarone sa sirom.