Lisnato tijesto uvijek je dobro imati pri ruci jer s njim začas možete napraviti brze, fine, hrskave rolice koje možete poslužiti u bilo koje doba dana. Odlične su za doručak, za druženja, za brzinsku večeru ili snack tijekom pauze na poslu ili klincima kao školska užina. Na njih ćete potrošiti malo vremena, a užitak će biti ogroman.

Kad imate lisnato tijesto u hladnjaku ili zamrzivaču, imate već pola od onoga što vam treba za ove federe sa slaninom, ma zarolajte i njih, posebno za one koji ne priznaju zalogaj bez barem malo mesa!

Nemate lisnato tijesto, a rolice vam zvuče sjajno? Imamo prijedlog: zarolajte vatrene talijanske rolice, ukusan i brz zalogaj bez kruha.

Sastojci:

1 pakiranje lisnatog tijesta (svježeg razvaljanog ili zamrznutog)
200 g krem sira
2 žlice ribanog parmezana
2 žlice pesta od bosiljka

Za premazivanje:
1 jaje
1 žlica vode

Priprema:

1. U zdjelici izmiješajte krem sir, ribani parmezan i pesto.

2. Razvaljajte lisnato tijesto pa ga premažite nadjevom. Zarolajte ga, pa ga oštrim nožem narežite na kolutove širine 1,5 cm.

3. Pleh prekrijte papirom za pečenje pa na njega posložite rolice (uz obavezni razmak od najmanje 5 cm), premažite ih jajetom koje ste izmutili sa žlicom vode pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite oko 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice, malo ohladite i poslužite.

Kakav popust! Najskuplja kuća u SAD-u jeftinija za 650 milijuna kuna Vila u Bel Airu Vila u Bel Airu Vila u Bel Airu +0 Vila u Bel Airu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju