Lisnato tijesto uvijek je dobro imati pri ruci jer s njim začas možete napraviti brze, fine, hrskave rolice koje možete poslužiti u bilo koje doba dana. Odlične su za doručak, za druženja, za brzinsku večeru ili snack tijekom pauze na poslu ili klincima kao školska užina. Na njih ćete potrošiti malo vremena, a užitak će biti ogroman.

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Kad imate lisnato tijesto u hladnjaku ili zamrzivaču, imate već pola od onoga što vam treba za ove federe sa slaninom, ma zarolajte i njih, posebno za one koji ne priznaju zalogaj bez barem malo mesa!

Nemate lisnato tijesto, a rolice vam zvuče sjajno? Imamo prijedlog: zarolajte vatrene talijanske rolice, ukusan i brz zalogaj bez kruha.

Sastojci:

1 pakiranje lisnatog tijesta (svježeg razvaljanog ili zamrznutog)
200 g krem sira
2 žlice ribanog parmezana
2 žlice pesta od bosiljka

Za premazivanje:
1 jaje
1 žlica vode

Priprema:

1. U zdjelici izmiješajte krem sir, ribani parmezan i pesto.

2. Razvaljajte lisnato tijesto pa ga premažite nadjevom. Zarolajte ga, pa ga oštrim nožem narežite na kolutove širine 1,5 cm.

3. Pleh prekrijte papirom za pečenje pa na njega posložite rolice (uz obavezni razmak od najmanje 5 cm), premažite ih jajetom koje ste izmutili sa žlicom vode pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite oko 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice, malo ohladite i poslužite.

Kakav popust! Najskuplja kuća u SAD-u jeftinija za 650 milijuna kuna Vila u Bel Airu Vila u Bel Airu Vila u Bel Airu +0 Vila u Bel Airu