Rolice, smotuljci, frčke, federi ili zavijuci od lisnatog tijesta neodoljivi su bez obzira na ime. Zarazno su dobri i samo sa slaninom, ali imate li koju minutu više, možete se poigrati sastojcima.

Tijesto premažite pestom, senfom i omiljenim mediteranskim začinima ili kremom od češnjaka i svježeg začinskog bilja. Napravite je tako da ispečete cijelu glavicu češnjaka u papiru za pečenje. Prethodno je prelijte maslinovim uljem i ostavite oko pola sata u pećnici. Istisnite kremu iz češnjeva pa pomiješajte sa sirom za mazanje i sjeckanim vlascem ili koprom. Odličan je dodatak i naribani parmezan ili sir koji se stavlja na ploške zajedno s pancetom. Za kraj prema želji lisnato tijesto ukrasite sjemenkama sezama, maka ili lana.

Sastojci za rolice:

1 pakiranje zamrznutog lisnatog tijesta
1 jaje
oko 20 dag slanine ili suhe šunke

Priprema:

1. Pobrašnite radnu površinu pa razvaljajte odmrznuto lisnato tijesto na debljinu od 2-3 mm.

2. Premažite tijesto jajetom pa izrežite na trake malo šire od slanine.

3. Na svaku traku tijesta položite slaninu.

4. Pecite ih 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.