Sastojci za "pijani" kruh
1 okrugli kruh po želji
100 grama rastopljenog maslaca
3 češnja češnjaka
2 čajne žličice nasjeckanog svježeg vlasca
80 ml crnog piva Guinness
300 grama sira Cheddar

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Nožem zarežite kruh, ali ne do kraja. Cilj je da napravite mrežu sastavljenu od kocaka veličine od oko 2,5 centimetara.

Umjesto kupovnog kruha možete iskoristiti i onaj koji ste sami ispekli kod kuće. Ovdje pronađite recept za pripremu najjednostavnijeg kruha s dodatkom tamnog piva.

2. Otopite maslac, pa ga pomiješajte s vlascem. Kistom premažite cijelu površinu kruha, a posebnu pažnju posvetite mjestima koje ste zarezali.

3. Između kocaka ulijte crno pivo, te umetnite naribani sir. Ako pri ruci nemate cheddar poslužit će i neka druga vrsta topivog sira.

4. Kruh omotajte aluminijskom folijom i tako pecite 20 minuta. Odmotajte foliju, pa na istoj temperaturi pecite još 10 minuta.

U videu Delisha pogledajte kako se priprema "pijani" kruh koji je idealan za proslavu Dana sv. Patrika.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju