Kada se zaželi ukusne tjestenine s kremastim umakom, chef John okrene se svojem receptu na bazi svježeg sira ricotte i jaja.

Pjenjačom izmuti sir s jajem, doda sol i papar po želji, a onda sve pomiješa s nešto vruće vode u kojoj se kuhala tjestenina. Vruća voda razrijedi umak, ali i pomaže temperirati jaje koje se nakon toga slobodno može pomiješati s kuhanom toplom tjesteninom bez bojazni da će žumanjak koagulirati.

Sastojci za umak:
125 grama svježeg sira ricotte
1 veliko jaje
korica 1 limuna
vruća voda
sol i papar po želji

Prilog:
200 grama tjestenine po želji

Priprema:
1. Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.

2. Za to vrijeme u posebnoj zdjeli izmutite svježi sir ricottu, jaja, sol, papar i koricu jednog limuna.

3. Razrjedite umak s dvije šeflje (zaimače) tople vode u kojoj se kuhala tjestenina.

4. Razrijeđeni umak stavite po strani.

5. Tjesteninu izvadite iz lonca otprilike jednu minutu prije nego što biste trebali s obzirom na upute s pakiranja.

6. Prebacite tjesteninu u tavu i pomiješajte s pripremljenim umakom. Na srednje jakoj temperaturi miješajte sastojke dok se umak ne zgusne i savršeno ne sljubi s tjesteninm.

7. U umak možete po potrebi dodati malo pesta.

8. Poslužite toplo uz malo naribanog sira. Dobar tek.

U YouTube videu Food Wishesa pogledajte kako chef John priprema kremasti umak za tjesteninu bez trunke vrhnja za kuhanje ili ulja.