Neodoljivi spoj čokolade, kokosa i sočnog biskvita čupavce je stavio visoko na listu rado viđenih domaćih kolača kako iza nedjeljnog ručka, tako i na svečanom, blagdanskom stolu. Vjerujemo da je barem jednom svaka kuhinja u Hrvatskoj zamirisala na slasne čupavce, a ako nije, vrijeme je! Donosimo vam recept za popularne čupavce koje nećete htjeti ispustiti iz ruke.

Ponekad baš i nemamo idealne uvjete za pečenje kolača, ali to ne znači da ne možemo i na druge načine napraviti čokoladno savršenstvo, odgovor je neodoljivo sočna torta iz tave.

Možda kokos nije vaša namirnica, ali čokolada svakako jest, probajte pravu zimsku slasticu zvanu čokoladne mini tortice s kremom od naranče.

Sastojci:

Za biskvit:
15 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
4 jaja
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
100 ml mlijeka
100 ml ulja

Sastojci za umak:
250 ml mlijeka (dodati još po potrebi)
250 g maslaca
5 žlica šećera
6 žlica kakaa u prahu

I još:
300 g kokosa

Priprema:

1. U dubljoj zdjeli miksajte jaja, šećer i vanilin šećer sve dok smjesa ne postane svijetla i ne utrostruči volumen. U smjesu postepeno dodajte prvo ulje, a potom i mlijeko. Na kraju u smjesu prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo i još kratko sve izmiksajte.

2. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh za pečenje te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i pecite oko 25-10 minuta.

3. Izvadite iz pećnice i pustite da se biskvit skroz ohladi, potom ga narežite na podjednake kocke.

4. Napravite smjesu za umakanje: uz stalno miješanje u lončiću ili zdjeli na pari otopite narezani maslac, kakao, šećer i mlijeko. Kratko prohladite pa u tu smjesu jedan po jedan umačite narezani biskvit, koji potom obilato uvaljajte u kokos.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju