Sastojci za cannellone sa špinatom
150 g cannellona (oko 14 tuba)
400 g špinata
maslinovo ulje
glavica luka
2 češnja češnjaka
800 g umaka od rajčice
lovorov list
muškatni oraščić
bosiljak
250 g ricotte
jaje
4 žlice parmezana
250 g mozzarelle
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
2. Luk i češnjak sitno nasjeckajte pa popržite na maslinovom ulju.
3. Dodajte špinat i kratko pirjajte. Začinite muškatnim oraščićem, dodajte sol i papar.
4. U drugi lonac ulijte umak od rajčice, dodajte lovorov list i bosiljak pa pirjajte 20 minuta dok se ne zgusne.
5. Izmiješajte jaje, ricottu i parmezan pa začinite prema ukusu i stavite smjesu u slastičarsku vrećicu ili plastičnu vrećicu kojoj odrežete vrh i napunite cannellone.
6. Na dno posude za pečenje stavite umak od rajčice pa na njega cannellone. Prelijte ostatkom umaka i na vrh složite mozzarellu.
7. Pecite cannellone oko 35 minuta.