Sastojci za cannellone sa špinatom

150 g cannellona (oko 14 tuba)
400 g špinata
maslinovo ulje
glavica luka 
2 češnja češnjaka
800 g umaka od rajčice
lovorov list
muškatni oraščić
bosiljak
250 g ricotte
jaje
4 žlice parmezana
250 g mozzarelle

Priprema: 

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima

1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.

2. Luk i češnjak sitno nasjeckajte pa popržite na maslinovom ulju.

3. Dodajte špinat i kratko pirjajte. Začinite muškatnim oraščićem, dodajte sol i papar.

4. U drugi lonac ulijte umak od rajčice, dodajte lovorov list i bosiljak pa pirjajte 20 minuta dok se ne zgusne.

5. Izmiješajte jaje, ricottu i parmezan pa začinite prema ukusu i stavite smjesu u slastičarsku vrećicu ili plastičnu vrećicu kojoj odrežete vrh i napunite cannellone.

6. Na dno posude za pečenje stavite umak od rajčice pa na njega cannellone. Prelijte ostatkom umaka i na vrh složite mozzarellu.

7. Pecite cannellone oko 35 minuta.