Sastojci za cannellone sa špinatom

150 g cannellona (oko 14 tuba)
400 g špinata
maslinovo ulje
glavica luka 
2 češnja češnjaka
800 g umaka od rajčice
lovorov list
muškatni oraščić
bosiljak
250 g ricotte
jaje
4 žlice parmezana
250 g mozzarelle

Priprema: 

U trendu Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more Ribarska kuća u uvali Magrovica, Dugi otok, Airbnb - 2 Pravi mali raj Dva metra od mora: Ribarska kućica na Dugom otoku za istinsku uživanciju Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest

1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.

2. Luk i češnjak sitno nasjeckajte pa popržite na maslinovom ulju.

3. Dodajte špinat i kratko pirjajte. Začinite muškatnim oraščićem, dodajte sol i papar.

4. U drugi lonac ulijte umak od rajčice, dodajte lovorov list i bosiljak pa pirjajte 20 minuta dok se ne zgusne.

5. Izmiješajte jaje, ricottu i parmezan pa začinite prema ukusu i stavite smjesu u slastičarsku vrećicu ili plastičnu vrećicu kojoj odrežete vrh i napunite cannellone.

6. Na dno posude za pečenje stavite umak od rajčice pa na njega cannellone. Prelijte ostatkom umaka i na vrh složite mozzarellu.

7. Pecite cannellone oko 35 minuta.