Kremasta juha od tikvica i bosiljka

Sastojci za četiri osobe:
0,5 kg tikvica
1/2 manjeg crvenog luka
200 ml mlijeka
100 grama svježeg bosiljka
1 češanj češnjaka
2 žlice iscijeđenog soka od limuna
2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
malo limunove korice (samo od organski uzgojenog limuna)
sol i papar

Priprema:
1. Stavite u blender luk i tikvice te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U nju polako dodavajte mlijeko, ulje, limunov sok i listove bosiljka.

2. Posolite i popaprite po želji te poslužite s nekoliko listića svježeg bosiljka i koricom limuna.

3. Ovako pripremljenu juhu možete držati u hladnjaku prije posluživanja. Dobar tek!

Nutritivne vrijednosti: 140 kalorija, 4 g proteina, 1 g vlakana, 6 g šećera, 10 g masti, 2 g zasićenih masti, 360 mg natrija