Kremasta juha od tikvica i bosiljka

U trendu Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest Ribarska kuća u uvali Magrovica, Dugi otok, Airbnb - 2 Pravi mali raj Dva metra od mora: Ribarska kućica na Dugom otoku za istinsku uživanciju

Sastojci za četiri osobe:
0,5 kg tikvica
1/2 manjeg crvenog luka
200 ml mlijeka
100 g svježeg bosiljka
1 češanj češnjaka
2 žlice iscijeđenog soka od limuna
2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
malo limunove korice (samo od organski uzgojenog limuna)
sol i papar

Priprema:
1. Stavite u blender luk i tikvice te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U nju polako dodavajte mlijeko, ulje, limunov sok i listove bosiljka.

2. Posolite i popaprite po želji te poslužite s nekoliko listića svježeg bosiljka i koricom limuna.

3. Tako pripremljenu juhu možete držati u hladnjaku prije posluživanja. Dobar tek!