Jedno ipak treba imati na umu. Stanovnici ovog grada izlaze od svoje 15 godine i nikad ne izlaze prije dva sata nakon ponoći, što je mnogim turistima - prekasno. Zato vam danas dajemo par ideja kako uspjeti izdržati partijanje do 7 ujutro u ovome preddivnom gradu!

Mate
Ovo je vrsta pića koje svi piju u parkovima, kafićima i restoranima, i koje se smatra argentinskim nacionalnim pićem. Lišće ove biljke prepuno je kofeina, pa njezin čaj drži ljude na nogama cijeli dan i cijelu noć. Isto tako, ovo piće služi za smanjenje apetita - evo zašto su svi Latinoamerikanci tako seksi i vitki!

Merienda
Nikako nemojte propustiti Meriendu, vrijeme za čaj ili užinu, koje svi prakticiraju između ručka i večere. Ova užina predstavlja krucijalni most između ručka i večere, a ujedno je i idealna prilika za napuniti se kofeinom. I nema veze s marendom...

Večera
Bez obzira na to o kojoj vrsti hrane ste ovisnik - sve možete naći u ovom gradu. No mi vam preporučamo da se fokusirate na lokalnu hranu, a uz večeru budite spremni na prvu dozu današnjeg plesa - ako vas do tad još nitko nije zahaltao na ulici. I imajte na umu, ako krenete na večeru prije 21 sat odmah ćete svima upasti u oči kao turist. Definitivno preporučamo da probate odrezak prave argentinske govedine koju pripremaju na stotine različitih načina.

Pića
Negdje oko 23 sata, nakon obilne večere, ljudi se premještaju u barove. Palermo Hollywood je gradski epicentar noćnog života sa raznim barovima. Bilo da volite trenutačne hitove, sambu, jazz ili bilo koju drugu vrstu glazbe - ovdje ćete naći bar po vašem ukusu. O ponudi pića ne treba posebice pisati, pošto je svaki bar opskrbljen raznim domaćim i inozemnim pićima. Ponuda koktela je šarolika, a svaki bar ima u ponudi jedinstveni koktel koji je osmislio glavni koktel-majstor. Naravno kada se okrijepite s nekoliko čašica žestice, i ples postaje puno lakši i zabavniji.

Ples
Ples smo već nekoliko puta spomenuli do sad, ali on se isprepliće kroz svakodnevicu Argentinaca koji će iskoristiti svaku priliku kako bi barem nakratko zaplesali. No, svaki dan kulminira pravim plesnim ritmovima u mnogim klubovima i restoranima. Ali ipak najbolje plesače i najbolju zabavu ćete pronaći na ulici, gdje lokalno stanovništvo pleše i zabavlja se uz vlastite ritmove i domaći alkohol, sve do ranih jutarnjih sati.

Oporavak
Kada jednom preživite vruću argentinsku noć punu pića, hrane i plesa, nikako si nemojte dozvoliti da drugi dan morate rano ustati. Zaboravite na budilicu jer sigurno nećete uspjeti probuditi se prije 14 sati. Argentinci vam neće zamjeriti pošto i sami znaju tako dugo zaglibiti u krevetu. A kad se jednom uspijete ustati iz kreveta - nikako nemojte pomišljati na klasičan doručak. Sjećate se „Mate“ s početka priče? E pa ovaj čaj će vas trgnuti i dati vam snage da proživite sinoćnji dan još jednom. A i doba dana kada ćete vi ustati nije baš prikladno za doručak. Već je vrijeme za ručak. To je Buenos Aires!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju