Čudnovati kameni oblici, neobično drveće i guste magle Huang Shana (Žute planine) na jugu istočne kineske pokrajine Anhui predstavljaju jedno od remek-djela prirode koja izledaju kao da nisu s našeg planeta.
Huang Shan, jedna od svetih planina Kine poznata je po slikovitim krajolicima jedinstveno oblikovanih granitnih vrhova, huangšanskih borova i veličanstvenih oblaka iz kojih proviruju.

Upravo je ta ljepota ovjekovječena u kineskoj književnosti, slikarstvu i pjesništvu. Među brojnim čudima u tom kraju Kine izdvaja se i bajkoviti Nacionalni park Huangshan, jedan od najpopularnijih u zemlji.

Odvede li vas put u taj kraj svijeta, posjetiti možete i Buxian, jedinstveni pješački most, dugačak manje od metra, sagrađen između dvije kamene gromade. Izgrađen je 1987. i pruža osjećaj kao da ste se našli na kakvom mjestu iz bajke. Iako je novijeg datuma, betonska konstrukcija ima obilježja bogato ukrašene tradicionalne kineske arhitekture. Impresivni rukohvati asociraju na djela kakvih drevnih dinastija.

Često prekriven gustom maglom, dobio je nadimak „Vilinski most” te čini predivan ukras tom mističnom kraju kakvog nema nigdje drugdje na svijetu. Kako izgleda most i nacionalni park razgledati možete u našoj galeriji fotografija. 

Točka užasa: Mjesto na kojem se dogodio najsmrtonosniji događaj u povijesti Yucatan Dio asteroida Asteroid +0 Asteroid

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju