Tirkizno rusko jezero zbog svoje ljepote dobilo je i nadimak „Novosibirski Maldivi“. Tropski štih rijetko viđen na hladnom sjeveru privukao je pažnju mnogih, a naročito influencera koji su bili u potrazi za savršenom pozadinom.

Svi su se pitali u čemu je tajna prekrasne tirkizne boje vode, no malo tko je znao odgovor. Da su ga znali, vjerojatno mu se ne bi ni približavali.

Ispostavilo se kako je prekrasno jezero zapravo toksično. U njega se slijevaju kemikalije iz obližnje elektrane – na kraju krajeva, jezero je upravo zato i napravljeno. Ups!

Elektroenergetska tvrtka odgovorna za situaciju pozvala je ljude da se ne približavaju vodi, te da se nipošto ne kupaju u njoj. Kako kažu, nije otrovna, ali nije ni sigurna.

Umjesto da je ovo upozorenje demotiviralo ljude, ono ih je samo još više privuklo. Neki su se odvažili okupati u jezeru, pa su pobrali osip koji nije prolazio tjednima. Drugi se fotografiraju na obalama sa sigurne udaljenosti, no potvrđuju kako se osjeti čudan vonj. A ima i onih koji redovito dolaze na piknik…

Dokle god ne postoji službena zabrana pristupa, ljudi će i dalje dolaziti, a vi bacite oko na galeriju pa procijenite da li se isplati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju