Na kupanac, pa u šetnju ili vožnju biciklom planinskim stazama, a za kraj dana čaša vrhunske graševine. Tako izgleda savršeno ljetovanje u Zlatnoj Slavoniji, naravno, ne nužno tim redom.

Na području na kojem je prije 16 milijuna godina bilo Panonsko more danas su brda, planine i šume, prekrasne doline, rodni vinogradi, odlični restorani i tridesetak vinarija, među kojima i neke od najpoznatijih u Hrvatskoj.

A kako sunce ne grije ništa slabije nego na Jadranu, nećete propustiti prigodu za plivanje i dnevnu dozu vitamina D. Drugim riječima, i s godišnjeg u Požeško-slavonskoj županiji vratit ćete se lijepo preplanuli.

Novo: Aquapark Shhhuma na Papuku

Za sportske tipove, rekreativce, obitelji s djecom, plivače i sve ljubitelje vodenih atrakcija dobra vijest – otvoreni su bazeni u Velikoj, zelenoj planinskoj oazi u srcu Slavonije. Nekada omiljeno kupalište na izvorima termalne vode danas je moderni Aquapark Shhhuma. Na 17 tisuća četvornih metara šest je bazena, među kojima i olimpijski, bazen s gljivom, kao i onaj s toboganima, spora rijeka s vodenim barom, dječji vodeni toranj, prskalište… I sve to u srcu Parka prirode Papuk.

U program ubacite i Kuću Panonskog mora, Adrenalinski park Duboka i šetnju Papukom uz pratnju rendžera. Sjajan odabir za izlet.

Plaža Sakarun na Dugom otoku Putovanja Hrvatski Havaji: Prekrasna pješčana plaža koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Gdje se još možete bućnuti?

Sve do kraja kolovoza možete se kupati na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku u blizini prekrasnog stoljetnog parka. Posjet Državnoj ergeli Lipik, vožnja u zaprezi središtem grada, tretman geotermalnom vodom u Toplicama Lipik, pogled s izletišta Omanovac na Psunju do kojeg možete i automobilom…, ljeto na kontinentu ima svojih čari.

Osvježenje vas očekuje i na atraktivnom Gradskom bazenu Požega s olimpijskim i jednim manjim bazenom, košarkaškim i odbojkaškim igralištem. Ovaj omiljeni ljetni hot spot Požežana dobar je predah na vašem ljetnom putovanju Požeško-slavonskom županijom. Više možete doznati na Visit Slavonia.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju