1. BOND UNIVERSITY, Gold Coast, Australija
Smješten na predivnoj Zlatnoj obali Australije nalazi se Sveučilište Bond koje bi moglo biti vaš prvi odabir. Predivne plaže, ludi noćni klubovi i bogata australska pivsko surferska kultura, samo su neke stvari koje će vašim starcima dati povod da vas tamo NE pošalju. No ako ste uporni, nikad se ne zna!

2. KEIO UNIVERSITY, Tokio, Japan
Ako ste se uvijek željeli zaljubiti u curu azijskih korijena, pravu gejšu iz filma, tada je Tokio grad za vas. Iako nekako sumnjamo da ćete pronaći curu svojih snova (nikad ne reci nikad), znajte jedno - odlučite li nakon faksa ostati raditiu Japanu, tada možete zaboraviti na bilo kakav društveni život!

3. UNIVERSITY OF GRENADA, Španjolska
Glazba, ples, tamnopute Španjolke i odlična hrana, samo su neke od stvari koje će vas motivirati za polaganje (ili odgađanje) ispita na ovom sveučilištu. Ako želite u svoj život unijeti dašak avanture, onda je Grenada zasigurno vaš novi dom! Pozdravite nam Španjolke, pamtimo ih još od Eurosonga u Zagrebu!

4. FUDAN UNIVERSITY, Šangaj, Kina
Ako vam studij u Japanu ne uspije ili ne uspijete pronaći djevojku svojeg života, probajte se prebaciti u Fudan Sveučilište u Kini. Možda su Kineskinje malo više otvorenije prema zapadu. U svakom slučaju, ovo je jedno od boljih Kineskih sveučilišta.

5. AMERICAN COLLEGE, Dublin, Irska
Uvijek ste željeli završiti američki fakultet, a ne biste baš htjeli otići preko bare? Nema problema - tu je Američko sveučilište u Dublinu koje samo što nije u Americi. Skoro na pola puta! Imat ćete američku diplomu (totalno cool), a uz učenje ćete piti Irsko pivo! Cheers mate!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju