Pretvarajte se da spavate
Ili još bolje, stvarno počnite hrkati. Bit će malo neuvjerljivo ako to napravite usred rečenice, okruženi klincima i njihovim prodornim krikovima, ali se fino ispričajte potrebom za beauty sleepom, pa si fino omotajte majicu oko glave.

Dovedite ih u neugodnu situaciju

Dok ste još na pisti, u razgovor onako suptilno ubacite što je više moguće kontroverznih tema ili pitanja tako da ih se otarasite u startu. Primjer: "Aha, dakle idete posjetiti kćer i muža, lijepo. Ako vas smijem pitati, koliko mislite da je vaša kćerka bila stara kad je izgubila nevinost?"

Slušalice

Ok, ovo je definitivno najlakši način izbjegnete razgovor i uživate u glazbi omiljene vam grupe. Stavite ih čim ste ušli u avion i ne skidajte ih prije slijetanja. Ne moraju čak biti ni uključene. Ne otvarajte oči kad vas suputnici slučajno trknu - to rade NAMJERNO!

Pravite se da ste nagluhi
O da, zbog ovoga ćete ravno u pakao, ali ako stvarno želite da vas se ostavi na miru, stavite neki stari slušni aparat, i ignorirajte sve što vam se govori. Ili se izderite tako glasno da stjuardesi odmota marama "What!?" Suputnik će kad-tad zbrojiti dva i dva i naći novu žrtvu.

Pokazujte znakove emotivne nestabilnosti
Nekontrolirano trzanje glavom, mrmljanje psovki, ludi pogled - pobrinite se da učinite nešto vidno "off" čime ćete privući pozornost suputnika. Izvadite časopis i pišite "Zrakoplovi nemaju duše" ili "Smak svijeta se primakao!" iznova i iznova i iznova, crvenim debelim flomasterom, dok se ne uplaši i odustane.

Naučite reći "Ja ne govorim engleski" na bjeloruskom ili urduu
Ako se pravite da ne govorite engleski, uvijek postoji opasnost da osoba pored vas govori španjolski ili francuski. No, prilično je sigurno da bjeloruski neće znati.
NAPOMENA : Izbjegavajte ovu metodu na letu za Bjelorusiju.

Sredite da ga izbace iz aviona
Pozovite stjuardesu na stranu prije polijetanja i kažite: "Čovjek pored mene je mrtav pijan i nije ugasio mobitel!". On će u trenu biti pratnjom policije ispraćen iz aviona, a vi ste upravo dobili slobodno mjesto za svoju torbu.

Počnite pjevati ranog Dalibora Bruna
Ili neki iritantni svježi hit, ali s gestikulacijama i obaveznim novinama umotanim u oblik mikrofona. Možda ga preplašite. Obavezni griješite u intonaciji...

Rasplačite se
I počnite pričati svoju tužaljku, o problemima s opstibpacijom, okrutnoj ujni, malom noktu na palcu, iskreno ga zagrlite i počnite plakati na ramenu. No, što ako mu se to svidi...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju