Terminal 3 međunarodne zračne luke Dubai
Jedan od najvećih svjetskih terminala, dobio je sve što je potrebno za layover, danju ili noću. Opustite se uz spa tretman na jednom od tri lječilišta u terminalu, odmorite se u dva zen vrta, ili odsjednite u aerodromskom hotelu, koji nudi 24-satnu blagovaonu i bazen.

Terminal 2 na međunarodnom aerodromu Chhatrapati Shivaji
Ovaj terminal inspiriran je plesom pauna, njegova gradnja stajala je vrtoglavih dvije milijarde dolara, a daje svojim putnicima pravi uvid u ono što ih čeka u Mumbaiju. Dok hodaju prema prtljazi, putnici moraju proći kraj više od 7000 muzejskih izložaka i artefakata koji se nalaze na umjetničkom zidu. Na ovom terminalu nalazi se i najveći Indijski vrt u kojem možete odmoriti moždane vijuge nakon dugog leta.

Tom Bradley međunarodni terminal, LA
Vidikovac s pogledom od 360 stupnjeva, dizajn inspiriran Tihim oceanom i interaktivne instalacije - samo su dio bogate ponude. Također, ovaj je terminal pored Los Angelesa nagrađen i LEED certifikatom zbog svoje samoodrživosti. Restorani, butici ili saloni ljepote ovdje su da vam olakšaju put i učine vas sretnijim.

Terminal 3 Shenzhen Bao, Hong Kong
Tri godine i oko 1,4 milijarde dolara trebalo je za otvaranje terminala u kineskom gradu Shenzhen, sjeverno od Hong Konga. I pravo je malo arhitektonsko čudo. Arhitekti su osmislili ovaj terminal kao pčelinju košnicu omotanu u bijelo. Terminal je okupan prirodnom svjetlošću, a čak ima i svoju solarnu elektranu.

JetBlue terminal 5, aerodrom JFK
Jednostavne stvari poput besplatnog WiFi-ja čine čekanje leta puno zabavnijim i boljim. Usput, dok uživate u besplatnom internetu, možete zgrabiti nešto za pojesti u jednom od čak 36 restorana. Od Starbucksa do fensi-šmensi restorana, izbor je stvarno šarolik.

Sjeverni terminal, međunarodni aerodrom Miami
I dok čekanje za provjeru putovnice i sam taj postupak mogu biti poprilično frustrirajući, ovdje je to uvelike olakšano i ubrzano. Ove godine završen je dolazni dio koji omogućava dolaznim putnicima provjeru na tri različita nivoa. Uz 72 trake za provjeru putovnica ovdje nećete naići na gužvu.

Terminal 3E, međunarodni aerodrom San Francisco
Trebate malo zen trenutka prije ukrcaja? Terminal 3 ima sve, od prirodnog svjetla koje dolazi kroz ostakljeni strop do dviju prostorija za jogu. Putnicima će se isto tako svidjeti besplatna voda za piće, udobne stolice i korištenje računala... Pravi tehno raj za putnike.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju