People Express je aviokompanija koja je prva, 1981. godine, uvela naplaćivanje za ručnu prtljagu i uvela prve letove na kojima se nije posluživao ručak, nego su sva jela i pića bila stavljena na prodaju tako da ste mogli kupiti što ste htjeli.

Isto tako bili su prvi koji su uveli naplatu karte u samom avionu. Sve što ste morali učiniti bilo je da telefonom rezervirate svoju kartu, a onda je prilikom ukrcavanja platite. Na vrhuncu svoje popularnosti let iz New Yorka do Londona stajao je 850 kuna! To je bila i prva kompanija koja je ponudila svoje dionice zaposlenicima, koji su onda tako ulagali u svoju budućnosti i samim time poboljšavali uslugu.

Unatoč trudu zaposlenika kompanija se našla u financijskim problemima te ju je 1987. godine kupila kompanija Continetal Airlines. Danas, kompanija opet počinje živjeti svoj život obećavajući vraćanje užitka letenja sa sličnim cijenama kao u prošlosti. Uprava kompanije smještena je u Newportu u Virginiji, te za sada planira letjeti unutar SAD-a, pokrivajući rute koje nisu toliko zastupljene drugim kompanijama.

Prvi let održat će se 30. lipnja na relaciji između New Yorka, Bostona i Pittsburgha. Kasnije se planiraju proširiti prema Floridi i New Orleansu, a za sada se ne spominju transatlantski letovi. Kompanija se i dalje reklamira kao jedna od jeftinijih s kojom putovanja postaju puno pristupačnija i prihvatljivija. Na svojoj web stranici objavili su sljedeće: „Ponašat ćemo se prema vama kao da vas stvarno želimo, onako kako i zaslužujete. Jer mi vas stvarno želimo. Bez obzira na nisku cijenu. Vrijeme je da ponovno letite pametno, te da letenje opet postane užitak.“


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju