People Express je aviokompanija koja je prva, 1981. godine, uvela naplaćivanje za ručnu prtljagu i uvela prve letove na kojima se nije posluživao ručak, nego su sva jela i pića bila stavljena na prodaju tako da ste mogli kupiti što ste htjeli.

Isto tako bili su prvi koji su uveli naplatu karte u samom avionu. Sve što ste morali učiniti bilo je da telefonom rezervirate svoju kartu, a onda je prilikom ukrcavanja platite. Na vrhuncu svoje popularnosti let iz New Yorka do Londona stajao je 850 kuna! To je bila i prva kompanija koja je ponudila svoje dionice zaposlenicima, koji su onda tako ulagali u svoju budućnosti i samim time poboljšavali uslugu.

Unatoč trudu zaposlenika kompanija se našla u financijskim problemima te ju je 1987. godine kupila kompanija Continetal Airlines. Danas, kompanija opet počinje živjeti svoj život obećavajući vraćanje užitka letenja sa sličnim cijenama kao u prošlosti. Uprava kompanije smještena je u Newportu u Virginiji, te za sada planira letjeti unutar SAD-a, pokrivajući rute koje nisu toliko zastupljene drugim kompanijama.

Prvi let održat će se 30. lipnja na relaciji između New Yorka, Bostona i Pittsburgha. Kasnije se planiraju proširiti prema Floridi i New Orleansu, a za sada se ne spominju transatlantski letovi. Kompanija se i dalje reklamira kao jedna od jeftinijih s kojom putovanja postaju puno pristupačnija i prihvatljivija. Na svojoj web stranici objavili su sljedeće: „Ponašat ćemo se prema vama kao da vas stvarno želimo, onako kako i zaslužujete. Jer mi vas stvarno želimo. Bez obzira na nisku cijenu. Vrijeme je da ponovno letite pametno, te da letenje opet postane užitak.“