Dobre vijesti na nebu iznad Hrvatske! Dalmatian, prva hrvatska niskotarifna kompanija, nudi aviokarte za neke od novih destinacija koje se mogu kupiti već od 29,99 € u jednom smjeru. Budući da mnogim zaljubljenicima u putovanja dosad nije bio problem otići do Zadra, otkud prema europskim odredištima putuje vrlo povoljni strani niskotarifni avioprijevoznik, možda im sada hrvatski zračni promet bude dostupniji, i to iz Zagreba!

Promet počinje od 1. srpnja. Odredišta su: Düsseldorf 3x tjedno, Geneva 3x tjedno, Hamburg 4x tjedno, Larnaca (sezonski) 1x tjedno, Milano (zračna luka Malpensa) 6x tjedno, Prag 5x tjedno, Rim (zračna luka Fiumicino) 4x tjedno, Sofija 3x tjedno, Stuttgart 4x tjedno, Varšava 2x tjedno i Zurich 4x tjedno. U popisu odredišta je i Beč ali prema njemu momentalno nema u prodaji nikakvih linija, prenosi Dubrovnik net.

Zrakoplovna kompanija Qatar Airways objavila je da od 1. listopada 2014. uvodi letove bez presjedanja iz Dohe u Zagreb. Putnici će sada moći letjeti povezanim letovima u Zagreb preko Budimpešte četiri puta tjedno, i izravnim letovima u Zagreb tri puta tjedno. Putnici koji lete u Zagreb i iz Zagreba, navode u Qatar Airwaysu, moći će uživati u novoj šestosatnoj izravnoj liniji i kraćem ukupnom vremenu putovanja u mnoga od 141 odredišta Qatar Airwaysa diljem svijeta.

Glavni izvršni direktor Qatar Airwaysa Akbar Al Baker, izjavio je:„U ove dvije godine otkada smo uveli letove u Zagreb, on je postao jedno od naših najpopularnijih odredišta u Europi. Stoga sam vrlo zadovoljan što sada svojim putnicima možemo ponuditi novu i praktičniju mogućnost – izravan let iz Dohe u ovaj prekrasan grad.“, prenosi Lider press.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju