Od francuskog Granvillea preko talijanske Firenze sve do dalekog koreanskog Seoula, postoji jedan zanimljiv detaljčić koji povezuje te gradove. A to je muzej posvećen modi. Želite li saznati kako se krojila povijest, odnosno, kako se krojilo kroz povijest, ili putujte, ili se ovdje o tome informirajte!

Christian Dior Musée
Granville, Francuska

Dom u kojem je odrastao Christian Dior nalazi se iznad grada Granvilla u Francuskoj, a kao muzej je otvoren 1988. godine. Kolekcija sadrži ne samo najbolje kreacije čuvenog dizajnera već i neke od drugih velikana modnog dizajna kao što su Yves Saint Laurent, John Galliano i ostali...

 

Museo Ferragamo
Firenca, Italija

Muzej je posvećen Salvatoreu Ferragamu, dizajneru koji je zaslužan za pune pete, a otvoren je 1995. godine. Iako je Ferragamo svoje ime izgradio u Firenci, većinu uspjeha duguje Hollywoodskim starletama pedesetih i šezdesetih godina. Kao primjer zbog kojeg ćete htjeti naletjeti - navodimo činjenicu da je postav posvećen Marlyn Monroe dio stalne kolekcije izložaka.

 

Simone Handbag Museum
Seoul, Južna Koreja

Kompanija Simone izrađuje torbice za moderne marke kao što su Marc Jacobs i Tory Burch čiji su modeli dio stalnog postava. Uz njih, muzej ima i dio posvećen povijesti torbice kao takve, izlažući primjerke koji datiraju čak iz 15. stoljeća. Zanimljivost je i izgled zgrade muzeja, koja je, pogađate - u obliku torbice.

 

Gucci Museum
Firenca, Italija

Firenca je najpoznatija kao mjesto fenomenalne renesansne umjetnosti, ali je Guccijev muzej, otvoren 2011. godine, donio dašak suvremenosti. Guccio Gucci je baš na tom mjestu pokrenuo marku Gucci 1921. godine. U muzeju su izloženi primjerci najuspješnijih kreacija torbica i haljina visoke mode.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju