1. U sobi se ne osjećate sigurno. Bilo da je u pitanju lokacija sobe, šlampava ključanica ili samo loš osjećaj, ako se u sobi ne osjećate sigurno nemojte odsjesti u njoj. Slušajte svoje instinkte.

2. Soba je odvratna. Po ovime ne mislimo na to da se vam dizajn sobe nikako ne sviđa nego na to da se u sobi nalazi nešto zbog čega vam se diže želudac. Bilo da je soba prepuna mrlja za koje niste sigurni da želite da vas okružuju ili da se u sobi nalazi mrtvi miš iz prošlog stoljeća bježite van. Nitko ne želi spavati pored mrtvog miša.

3. Morate platiti za wifi. Mjesta koja naplaćuju korištenje wifi-a zauvijek će nam ostati kao loše hotelsko iskustvo. Zašto naplaćivati wifi?

4. Loš razmještaj utičnica. Možda samo mi patimo na ovu stvar, ali zar nije problem kad su sve utičnice locirane na visini ne višoj od vašeg gležnja? Pa kako da onda posušim kosu fenom? U ležećem položaju? Ili još bolje, brzo uvježbati stoj na rukama i nabaviti stajalo za sušilo za kosu, nema veze što ćete poslije izgledati kao da ste vodili ljubav s elektrom.

5. Osoblje ne zna čitati znakove. Ne smetaj jednostavno znači ne smetaj! Koliko pametan čovjek mora biti da bi shvatio značenje riječi ne smetaj? Nema ništa iritantnijeg nego kad platiš za sobu i onda ti svako malo netko uleti s pitanjem ako trebate nešto. Da trebam nešto bih javio, ne bih stavio znak ne smetaj!

6. Previše reklama u sobi. Razumijem da se hoteli trude prodati što više usluga, ali zar to znači da na svakih dvadeset centimetara mora biti stavljena nova reklama? Zar nije jednostavnije sve staviti na jedno mjesto pa ako želim ću pogledati dodatnu ponudu hotela, a ako ne neću. Još malo pa će stavljat i svjetleće reklame po zidovima.

7. Ne postoji sef u sobi. Ili pak postoji, ali je veličine dovoljne da se u njega stavi jedan sat i čačkalica. Za modernog putnika to više nije dovoljno.

8. Moraš imati zavidan IQ da shvatiš kako stvari funkcioniraju u sobi. Lijepo je kad uđeš u sobu noći i vidiš da je za tebe pripremljen mali light show u svim mogućim duginim bojama. Djeluje nekako opuštajuće, za neke. A tek kad krenete spavati pa poželite ugasiti dobrodošlicu i shvatite da vaš IQ nije dovoljan za takvu vrstu posla. Ili, pokušate namjestiti budilicu na satu koji je kraj kreveta i dogodi vam se ista stvar. Pravi hoteli drže stvari jednostavnijima.

9. Soba nema klimu. U današnje vrijeme klime nisu jako skupe i ne troše puno energije tako da bi si ih mogli priuštiti i oni hoteli koji imaju manji broj zvjezdica. Nema nam ljepšeg osjećaja kad u kolovozu dođemo u Zagreb, iznajmimo sobu u hotelu i pokušavamo zaspati na plus trideset, noću. Ma milina!

10. Nema dovoljno prostora za garderobu. Došli ste u neki grad, iznajmili sobu u hotelu u kojem ostajete duže vrijeme. Uđete u sobu i pokušate se raspakirati. Košulje na vješalice, cipele na pod i tri para hlača na policu. A kamo s ostatkom? U današnje vrijeme kada nije dovoljno imati samo jedno odijelo i samo dva para hlača ili ne daj bože jedan par cipela u hotelima bi trebali postojati ormari u koje bi se moglo smjestiti više od četiri komada odjeće. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju