Agencija Lynx and Fox smještena u srcu Gorskog kotara specijalizirala se za ponudu tog kraja i preporučuje mjesta na kojima možete uživati u snijegu, odmoriti se, kao i fino jesti i piti. Pa pogledajmo koje lokacije predlažu za savršeni zimski izlet ili nešto dulji odmor.  

Gorski park Kupjak

U malom mjestu Kupjak, koje se nalazi između Skrada i Delnica, ponovno je otvoreno sanjkalište. Bivša Gina sada se zove Gorski park Kupjak te pod novom upravom sanjkalište nudi okrepu u vidu hrane i toplih napitaka iz kućice, lounge-zonu s ognjištem, pokretnu traku uz naplatu, a na licu mjesta je i osiguran parking.

Kad nema snijega, možete koristiti tubby-stazu i svejedno se zabaviti. Više informacija možete dobiti preko društvenih mreža Gorskog parka Kupjak ili broja telefona 091/303-3029.

Mrkopalj

Na obroncima Čelimbaše dok ne proradi skijalište možete se sanjkati, a novost je da postoji i vučnica. Mogućnost okrepe možete potražiti u Hostelu Skijaški dom Mrkopalj i Buffetu Tilia koji ima odlične pizze, a u mjestu postoji nekoliko kafića u kojima se također možete zagrijati.

Gorski kotar - 14 Gorski kotar - 14 (Foto: PR)

Sanjkalište na brdu Petehovac

Iznad Delnica na tisuću metara nadmorske visine ima uvijek najviše snijega. Bez pokretne trake je, a planinarski dom nudi piće za van ili mogućnost ručka unutar objekta. Više informacija potražite ovdje ili na 051/814-901.

Vujnovići

U Vrbovskom zabavu potražite na sanjkalištu i mini skijalištu Vujnovići kod Planinarskog doma Kamačnik. Smještaj i okrepa mogući su u planinarskom domu, a pravi domaći goranski ručak možete pojesti u obližnjem Bistrou Kamačnik. Više informacija možete dobiti na 051/818-814.

Općina Lokve

U ovom se kraju, ovisno o visini snijega i vremenskim uvjetima, uređuje predivna i duga sanjkaška staza bez pokretne trake iznad bivšeg Bistroa Jezero, s čijeg početka pogled seže preko Lokvarskog jezera sve do Risnjaka. Ručak možete pojesti u restoranu Eva na jezeru ili Buffetu Iskra u centru Lokava. Više informacija pokušajte dobiti preko 091/ 500-7591 ili sanjkanje@lokve.hr

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju