Ako bismo trebali izdvojiti najpopularnija mjesta za fotografiranje u Belgiji, među njima bi se svakako pronašla „riječna ulica“ Rozenhoedkaai u gradu Brugge. Primjećujete li riječ „kej“ na kraju? Ime nas upućuje na šetalište kraj rijeke i već znamo da smo na lijepom putu.

Romantični srednjovjekovni dio grada osvaja na prvi pogled svojom arhitekturom i skladnim smeđim tonovima, zelenilom drveća kraj rijeke, labudovima koji se tu odmaraju i malim kamenim mostovima.

Zovu ga još i šetalištem krunice jer je tu nekad bilo središte proizvodnje krunica, a gotički tornjevi okolnih crkvi potvrđuju i zašto. U kanalima se obavljala i razmjena robe, pa je u srednjem vijeku bio krcat čamcima i brodicama koje su dopremale sol, koja je tad bila vrijedna poput zlata.

Danas prevladavaju sekularniji sadržaji poput kafića i restorana, a svakako valja svratiti na čašu domaćeg Brugse Zot – belgijskog piva. Oni voljni istraživanja mogu pokušati zaviriti i u prekrasna unutarnja dvorišta skrivena iza kamenih zgrada u nizu.

Posjetiteljima je omogućena vožnja brodićem kroz kanale, pa tako dobivate i jedinstvenu priliku za panoramski razgled usred grada.

Kanal Rozenhoedkaai prolazi centrom grada i zajedno s povijesnim trgom, muzejom piva, buvljakom, tržnicama ribe i srednjovjekovnim zvonikom spada u gradske atrakcije koje ne smijete (i ne želite) promašiti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju