Grotta della poesia ili u prijevodu s talijanskog Pećina poezije smatra se jednim od najljepših prirodnih bazena na svijetu. Riječ je o jajoliku ponoru široku oko 30 metara u stijenama talijanskog sela Roca Vecchia na jadranskoj obali, između gradova Lecce i Otranto.

Legenda kaže da se na tom čarobnom mjestu na rubu talijanske Čizme nekoć kupala prekrasna princeza kojoj su pjesnici posvećivali svoje najljepše stihove, po čemu je taj prirodni bazen dobio ime.

Prirodni bazen Grotta della Poesia u Italiji dok se još u njemu smjelo kupati Prirodni bazen Grotta della Poesia u Italiji dok se još u njemu smjelo kupati (Foto: Getty Images)

Grotta della poesia ispunjena je slanom morskom vodom prekrasne plave boje koja uglavnom privlači Talijane. Do nedavno, lokalno stanovništvo je odlazili tamo kako bi se osvježilo u ljetno vrijeme, skakalo s litica visokih pet metara te ronilo u zapanjujućem okruženju. U međuvremenu je donesena zabrana kupanja, što ne znači da mu se ne možete diviti s visine. 

Divna...aaa: Pelješka krasotica zbog koje su i prometni znakovi podivljali Plaža Divna na Pelješcu - 9 Plaža Divna na Pelješcu - 8 Plaža Divna na Pelješcu - 1 +5 Plaža Divna na Pelješcu - 6

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju