Nacionalni park Plitvička jezera je prekrasno doživjeti u svakom godišnjem dobu, a posebno u proljeće kada se budi priroda. Uistinu je pravo zadovoljstvo prošetati čarobnim stazama uz modro-zelena jezera, uživati u spektakularnim slapovima, čistom zraku i laganoj šetnji na sve toplijim zrakama sunca.

Najstariji nacionalni park u Hrvatskoj u proljeće slavi i svoj rođendan. Kompleks Plitvičkih jezera je, naime, 8. travnja 1949. godine proglašen nacionalnim parkom. Proteže se na 29.685 hektara, od čega 200 hektara čine jezera, 13.320 hektara šume, a ostalo travnjaci i druge površine.

Plitvice Putovanja Plitvička jezera: Sve tajne najposjećenijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj

Ako vam je potreban dodatan razlog za posjet najvećem nacionalnom parku u Hrvata, svakako treba istaknuti da su u travnju ove godine snižene cijene karata i do 60 posto. Odrasle osobe mogu kupiti kartu i posjetiti park do 30. travnja 2021. godine za 80 kuna po danu umjesto po dosadašnjoj cijeni od 180 kuna. U grupama od 15 odraslih osoba naviše cijena je snižena s 160 kuna na 75 kuna.

U travnju studenti mogu posjetiti Plitvička jezera po cijeni od 50 kuna za dan (umjesto 110 kuna), odnosno u grupama po 45 kuna (umjesto 100 kuna). Cijena karte za djecu od 7-18 godina iznosi 35 kuna (umjesto 50), dok je mlađima od sedam godina posjet besplatan tijekom cijene godine.

Snijeg na Plitvičkim jezerima - 3 Aktualno Snijeg stvorio zimsku bajku na Plitvičkim jezerima

Značajno su snižene i dvodnevne cijene ulaznica: za odrasle osobe one iznose u travnju 120 kn (umjesto 300 kuna), za studente 70 kuna (umjesto 170 kuna) te 60 kuna za djecu.

Radno vrijeme parka je od 8 do 17 sati. Što vas sve ovdje očekuje pronađite na službenim internetskim stranicama Plitvičkih jezera.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju