Turistička tvrtka koja se bavi neobičniim putovanjima, u koja spada i posjet Černobilu, organizirala je turu samo za neustrašive koje će odvesti na nenaseljeni škotski otok usred oceana.

Ekspedicija će 18 sretnika (ili bolje reći, neobičnih pustolova), odvesti do otočića Rockall, koji se nalazi na sjevernom dijelu Atlantika, a oni će tu avanturu platiti 1600 funti po glavi, odnosno nešto više od 13.000 kuna.

Sveta Anastazija - 2 Putovanja Sveta Anastazija: Minijaturni otok visok samo 17 metara koji je obavijen velom tajni

Putovanje koje započinje u svibnju iduće godine već je rasprodano, i to u roku od nekoliko dana. Razlog je svakako to što je ovo prvi put da je dostupan put do vulkanskog otočića. Putnici će zakoračiti na Rockall, koji pripada Ujedinjenom Kraljevstvu, a najbliže kopno do njega udaljeno je dalekih 300 kilometara (riječ je o škotskim otocima).

Ipak, nakon nimalo bezazlenog puta turisti će na samom otoku (točnije bi i otok bilo nazvati stijenom koja se izdiže iz mora) provesti tek 15 – 20 minuta jer se na njemu "ništa dulje nema raditi“, kako navodi kompanija Lupin Travel, koja organizira putovanje.

Kako ništa nije prepušteno slučaju, govori i činjenica da će avanturiste na putovanju pratiti pustolov Nick Hancock, koji je prije pet godina na Rockallu proveo punih 45 dana. Osim satelitskog telefona, Hancock je bio potpuno odsječen od civilizacije.

Turisti će dobiti vodonepropusna odijela, čizme i uređaje za plutanje, kako bi sigurno stigli do otoka

„Rasprodali smo već svih 18 mjesta, ali na put ukupno ide oko 25 ljudi, uključujući osoblje i vodiče. Očekivali smo da  će tura dovesti do interesa, ali da će se baš odmah razgrabiti, nismo mogli očekivati“, izjavio je James Finnerty iz agencije za Daily Mail, iskazavši i zadovoljstvo što ih na put prati spomenuti Hancock, koji „zna svaku stijenu na otoku“.

Otok toliko lijep da je jedino Napoleon s njega htio otići Elba - 5 Elba Elba - 8 +7 Elba - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju