Kad god putujemo, često nam je jako bitno da prijevoz ispadne što povoljniji, tako da nas ova najava iz Španjolske svakako veseli. Naime, dva najveća grada, dogodine će biti povezana niskobudžetnim vlakom.

Nova usluga niskobudžetnog vlaka dolazi na španjolske tračnice, a karte za put od Madrida do Barcelone ili obratno, kretat će se već od 70 kuna. Linija će praktički biti brza, vlakovi će se zaustavljati tek u Zaragozi i Tarragoni. Vlak je trebao početi prometovati od ožujka 2021. godine, ali je zbog  pandemije, „premijera“ prebačena na svibanj.

Linijom će upravljati tvrtka Ouigo, podružnica nacionalne francuske željeznice. Filozofija kod tvrtke Ouigo je vrlo jednostavna, a ona je zapravo preslika niskobudžetnih aviokompanija. Tijekom putovanja možete zaboraviti na bilo kakvu pogodnost koja bi bila besplatna, karte se kupuje isključivo online 4 sata prije puta, a prtljaga koju nosite također je ograničena.

Svaki dan u planu je pet povratnih putovanja između Barcelone i Madrida. Zasad će Ouigo prometovati samo na toj liniji, ali planira se u budućnosti širenje na Valenciju, Alicante kao i neke andaluzijske gradove.

Vjeruje se kako će putovanja vlakovima u budućnost biti sve učestalija, te bi nova mreža brzih vlakova između europskih prijestolnica mogla u stranu gurnuti avionske letove

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju