Kako se lagano mnogi putnici već spremaju put destinacija koje nisu mogli posjetiti, vrijeme je da izvučemo neke zemlje, koje je pandemija prilično pogodila. Naime, mnoge manje zemlje suočile su se s ogromnim gubitcima, a zemlje prilično ovisne o turizmu prošle su najgore. Stoga, evo prijedloga pet destinacija koje bi valjalo posjetiti kad pandemija konačno bude stvar prošlosti!

Kambožda

Ljeto u ovoj zemlji pada kad je u Europi zima, što je čini sjajnim odredištem za uživanje u toplim danima. Temperatura od studenog do travnja iznosi između 25 i 30 stupnjeva, tako da, doma ćete se vratiti s dobrom bojom. Ako želite bijeli pijesak i tisuću fotografija za Instagram posjetite otok Koh Rong, a ukoliko vas privlače povijest i kulture, ne propustite razgledati Angkor Wat.

Urugvaj

Prigodno smješten između mnogo poznatijih odredišta Brazila i Argentine, Urugvaj često biva zanemaren kod putnika koji posjećuju Južnu Ameriku. Ipak, radi se o zemlji vrijednoj istraživanja u kojoj je krajolik prošaran močvarama, različitima vrstama šuma i raznim vodama. Zemlja je i slabo naseljena, tako da vam osamljenosti neće nedostajati, a spomenimo kako se ovdje sjajno i klopa.

Albanija

Enigma jugoistočne Europe, Albanija je prava riznica povijesti, ali i kulture. Mjesta kao dvorac Rozafa nikog ne odtsavljaju ravnodušnim, a svi koji žele više naučiti o vladavini Envera Hoxhe, i dan danas će na svakom koraku naići na bunkere. Naravno, zemlja obiluje i planinskim terenom, tako da nisu isključene niti prirodne ljepote.

Jordan

Za mnoge posjetitelje Bliskog istoka, Jordan je zemlja prepuna potencijala. Još ako imate dobar budžet, ovdje vam ne gine dobra zabava. Na raspolaganju vam je surfanje na pješčanim dinama u Wadi Rumu, kupanje u Mrtvom moru ili istraživanje drevne Petre.

Sejšeli

Za one koji iz orve ruke žele upoznati najegzotičniji morski život na planeti, ne treba tražiti dalje od Sejšela. Nebrojeni koraljni grebeni, plaže i prirodni rezervati čekaju na vas, a bogatstvo flore i faune je golemo. Naravno, uza sve to, možete jednostavno i uživati na nekoj od asvrešnih plaža i upijati sunčeve zrake...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju