Otok Koločep, poznat i kao Kalamota, najmanji je od tri naseljena Elafitska otoka u Hrvatskoj. Možete uskočiti na Jadrolinijin trajekt iz luke Gruž u Dubrovniku i biti na plaži Koločep za 40 minuta, što je čini savršenim jednodnevnim izletom iz Dubrovnika. Na Koločepu nema automobila, pa je trajekt jedini način za ulazak ili odlazak, osim ako ne želite dugo plivati!

Ovaj prekrasni hrvatski otok iznimno je miran, pogotovo izvan sezone kada se gotovo osjećate kao da imate otok za sebe. Samo su dva mala sela, Gornje Čelo na jugoistočnoj strani i Donje Čelo na sjevernoj strani otoka (uz trajektni terminal), u kojima živi 200 stanovnika. Uz trajektni terminal pronaći ćete nekoliko neovisnih restorana/barova koji poslužuju lokalna jela i vina.

Poželite li ovdje ostati nekoliko dana (a mogli bi ste jer ovo mjesto je raj na zemlji), savjetujemo vam da istražite aktualne ponude koje donosi Crno Jaje, a među kojima je i ona s uključenom All inclusive uslugom u TUI Blue Kalamota Island Hotelu. Tako ćete za dva noćenja za dvije osobe, s uključenom bocom vina i korištenjem ležaljki i hotelskog bazena platiti svega 2.399 kuna!

TUI BLUE Kalamota se nalazi na plaži koja se proteže do malog obalnog mjesta s lučicom i nudi intimu i prostor gostima koji žele uživati u mirnom nesmetanom odmoru. TUI BLUE Kalamota Island savršeno je mjesto za goste koji žele uživati u vrhunskoj usluzi u prekrasnom prirodnom okruženju. Ovdje vas čeka aktivno opuštanje u intimnoj atmosferi. Gostima je na raspolaganju Wellness centar i teretana kao i brojne aktivnosti u okolici.

Osim što je otok poznat za izvanredne aktivnosti na otvorenom kao što je pješačenje, ovdje ćete se moći opustiti na predivnim plažama, a poželite li malo aktivniji tempo, skoknite do Dubrovnika i istražite predivnu povijest ovog najpoznatijeg hrvatskog obalnog grada.

Istražite ponudu ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju