Iskreno, za neke od ovih znamenitosti čujemo prvi put. No, za TripAdvisor, kakva god oprečna mišljenja bila o njemu, čuli smo mnogo puta, a upravo je ta stranica pomogla“ prilikom izbora najbolje besplatne atrakcije, odnosno znamenitosti.

Bilo da se radi o ulasku u neki fora muzej ili mjesto u prirodi, ući negdje bez plaćanja, često izazove smiješak zadovoljstva na usnama. Zato je Casago, tvrtka za iznajmljivanje kuća za odmor, krenula u potragu za najboljim besplatnim atrakcijama na svijetu. Koristeći TripAdvisor recenzije, istražili su koja besplatna turistička mjesta imaju postotno najviše pet zvjezdica (maksimalna ocjena).

Prema njihovoj studiji, famozni belgijski gradić Bruges mjesto je najbolje besplatne turističke atrakcije na svijetu. 94,5 posto recenzenata ocjenjuje Mini muzej harfi (koji vodi harfist i entuzijast Luc Vanlaere) s maksimalnih pet zvjezdica. Ujedno, ovo nije samo muzej, već i mala koncertna dvorana.

Na drugom mjestu je Nacionalni muzej američkih zračnih snaga. Ovo mjesto uključuje mnoštvo izložbi koje pokrivaju različita razdoblja povijesti američkih zračnih snaga u blizini starijima dobro poznatog Daytona, a 92,85 posto njegovih recenzija na TripAdvisoru ima pet zvjezdica.

Treći na popisu je Horseshoe Falls, najveći od tri vodopada koji čine slapove Niagare u Kanadi. Budući da 92,7 posto recenzija ovog legendarnog prirodnog mjesta ima pet zvjezdica, jasno je da Horseshoe Falls ne zaostaje puno za zlatnim i srebrnima.

Na listi su se među prvih 10 još našli Nacionalni muzej pješaštva i vojni centar u američkom Columbusu, meksičko jezero Bacalar, Zlatni hram u Indiji, planina u Patagoniji Fitz Roy, Grobnica neznanog vojnika u SAD – u, Australski ratni spomenik i Lanta, rezervat za životinje u Tajlandu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju