Kao jedan od gradova domaćina Europskog nogometnog prvenstva – Berlin se spremio za navalu sportskih entuzijasta.

Predviđa se da će Berlin u sljedeća četiri tjedna posjetiti oko 1,5 milijun navijača. S obzirom da je broj ulaznica za stadion ograničen, kroz Berlin bit će postavljene navijačke zone za praćenje utakmica i druge popratne programe.

Središnja navijačka zona nalazi se ispred Brandenburških vrata u Berlinu. Ispred ovog veličanstvenog neoklasicističkog spomenika iz 18. stoljeća koji je izgrađen po naredbi pruskog kralja Fridrika II. postavljena je fan zona za oko 125.000 osoba.

Najveći nogometni gol postavljen ispred Brandenburških vrata u Berlinu - 2 Najveći nogometni gol postavljen ispred Brandenburških vrata u Berlinu - 2 (Foto: Profimedia)

Postavljeno je i 24.000 četvornih metara umjetne trave koja se može reciklirati, a koja je proizvedena uz smanjenu emisiju ugljikovog dioksida. Umjetni travnjak će ostati u Berlinu i nakon Europskog nogometnog prvenstva, a bit će raspoređen na različite sportske objekte, igralište, vrtiće i slično.

Njemački specijaliteti

Brandenburška vrata su uokvirena, onime što organizatori nazivaju najvećim nogometnim golom na svijetu, a ispred kojeg su postavljeni video ekrani za gledanje utakmica.

Ovdje će se gledati sve utakmice koje se igraju na Olimpijskom stadionu u Berlinu, sve utakmice njemačke nogometne reprezentacije, kao i četvrt-finalne i polufinalne utakmice.

Dakako, u sljedećih četiri tjedana ovdje će se organizirati i niz koncerata, kulturnih performansa, radionica, instalacija te drugih zabavnih sadržaja.

Najveći nogometni gol postavljen ispred Brandenburških vrata u Berlinu - 5 Najveći nogometni gol postavljen ispred Brandenburških vrata u Berlinu - 5 (Foto: Profimedia)

Kad ogladnite možete se zasititi njemačkim specijalitetima koji se služe na štandovima po relativno pristupačnim cijenama. Možete odbrati različite vrste kobasica, pečeni krumpir i slična jela – u ponudi se nalaze i opcije za vegetarijance i vegane.

Fan zona je otvorena od 8 do 24 sata svakoga dana do 14. srpnja 2024., a ulaz je besplatan.

24 zanimljivosti o domaćinu Eura: Ludi zakoni, rekordi i navike koje samo Nijemci razumiju Neuschwanstein Hamburger - 6 Oktoberfest - 3 +4 Krämerbrücke - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju