Uvijek se divimo onom što napravi priroda, no jednako tako, divio se i raznim građevinskim čudima. Ovaj put na red su došli mostovi, a mi smo malo pretraživali bespućima interneta, i došli do „sedmorice veličanstvenih“ po kojima bi se barem jednom valjalo provozati ili prošetati...

Most Bixby, Kalifornija

Uz Golden Gate u San Franciscu definitivno „najinstagramiraniji“ most ove savezne američke države je upravo ovaj. Premošćuje dubinu od 80 metara, a s njega puca savršen pogled na Tihi ocean.

Columbia Icefield Skywalk, Kanada

Iako smo nedavno nešto slično dobili i mi na Biokovu, ovaj stakleni pješački most u Alberti privlače brojne znatiželjnike i avanturiste. Nalazi se na visini od 280 metara, a s njega puca pogled na nebrojene kanadske planine...

Vijadukt de Millau, Francuska

Sa svoja 343 metra visine, drži rekord za najviši most planete, a viši je čak i za 19 metara od Eiffelovog tornja. Mnogi su, prešavši ovaj most, iskustvo usporedili sa šetnjom iznad oblaka, a minimalistički dizajn sjajno se uklapa u zelenu dolinu koju premošćuje.

Vražji most, Njemačka

Teško je naći nešto romantičnije od šetnje ovim njemačkim mostom. Iako legenda kaže da je ovakav savršen luk mogao napraviti samo vrag osobno, ne postoji ništa tako strašno vezano za ovu srednjovjekovnu strukturu. Jednostavno, napravljen je maestralno, pa tako njegov odsjaj u vodi čini savršen krug.

Bruklinski most, SAD

Ovaj slavni most pruža fantastičan pogled na Veliku jabuku, tako da doći u New York a ne prošetati njime, jednako je odlasku u Rim bez da vidite papu. Inače, most povezuje Brooklyn i Manhattan.

Karlov most, Češka

Smješten u Pragu, ovaj most koji prelazi preko Vltave sadrži više raznih spomenika, a ujedno je riječ i o drugom najstarijem mostu u Češkoj. Njegova bogata povijest, kao i nekoliko legendi, čine ovog „starca“ od 700 godina i dalje jednim od najpopularnijih mjesta u češkoj prijestolnici.

Most Rialto, Italija

Iako je Venecija poznata i po drugim mostovima, kao što je primjerice Most uzdaha, Rialto je ipak broj jedan u ovom gradu. Radi se o najstarijem venecijanskom mostu, ali je nedavno u potpunosti obnovljen. Izgrađen je pred kraj 16. stoljeća te je zamijenio drveni most koji se dvaput rušio.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju