Što hotel čini fantastičnim? Sjajna lokacija, izvanredna usluga, čiste sobe, samo su dio onoga za čim tragamo kada odsjedamo u hotelu.

Kad je u pitanju Travelers' Choice Awards internetske platforme Tripadvisor titulu najboljeg hotela dodjeljuje se onom mjestu koje je dobio najveći broj odličnih recenzija korisnika u razdoblju od 12 mjeseci.

Od osam milijuna smještajnih jedinica na Tripadvisoru, najbolje ocjene u protekloj godini dobio je Hotel Colline de France – ima čak 4282 recenzija s ocjenom 5.

Hotel s četiri zvjezdice nalazi se u planinskom ljetovalištu Gramado u najjužnijom brazilskoj državi Rio grande do Sul koji je oblikovan pod utjecajem njemačkih doseljenika u 19. stoljeću.

Rezbareni namještaj u carskom stilu Rezbareni namještaj u carskom stilu (Foto: Booking.com)

34 raskošnih soba

Hotel Colline de France, pak, baš kao što ime i sugerira, inspiraciju za uređenje i ponudu pronašao je u Francuskoj. Poznat je po svojem ugodnom ambijentu i personaliziranoj usluzi, a obuhvaća 34 pomno osmišljenih smještajnih jedinica od 22 do 42 kvadrata: Petite Colline, Colline, Grande Colline, Majestic i Imperial.

Prilikom ulasku u sobu osjetit ćete mirise Perfuma de Colline koji je napravljen ekskluzivno za ovaj hotel, a koji kombinira nježnu mentu sa slatkastom vanilijom. Sa stropa visi raskošan luster, namještaj je ručno rezbaren u carskom stilu, a posteljina i ručnici napravljeni su od luksuznog egipatskog pamuka.

Kupaonice su napravljene od mramora te ispunjene kozmetičkim priborom jednog prestižnog francuskog brenda. Sve sobe su opremljene aparatima za kavu i velikim pametnim televizorom sa širokim izborom tv kanala.

Luksuzna kupaonica u hotelu Colline de France Luksuzna kupaonica u hotelu Colline de France (Foto: Booking.com)

Francuski utjecaj

U cijenu noćenja uključen je i doručak u hotelskom restoranu koji nudi klasične francuske specijalitete poput kroasana, bageta i brioša sljubljene s poznatim sirevima, džemovima i sličnim delicijama.

Dok uživate u doručku i prvoj jutarnjoj kavi, pijanist na klaviru zabavlja goste umirujućim glazbenim repertoarom. Dodatno se možete opustiti u hotelskom spa-u te prepustiti različitim masažama te tretmanima tijela i lica.

Cijena noćenja? Prava sitnica. Ovisno o odabranoj sobi i vremenu dolaska ovdje možete spavati već za 500-injak eura po osobi.

Tužan prizor omiljenog mjesta imućnih: Hotel koji je ostao bez svoje glavne atrakcije Hotel Belvédère, Furkapass, Švicarska - 6 Hotel Belvédère, Furkapass, Švicarska - 4 Hotel Belvédère, Furkapass, Švicarska - 1 +2 Hotel Belvédère, Furkapass, Švicarska - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju