U financijskoj četvrti Dubaija otvoren je Muzej budućnosti koji već sada neki prozivaju najljepšom zgradom na svijetu. Riječ je o izložbenom prostoru na sedam katova za inovativne i futurističke ideologije, usluge i proizvode.

Zgrada visoka 77 metara u obliku monumentalnog srebrnog jaja s rupom u sredini djelo je proslavljenog arhitekta Shauna Kille. Glavni joj je cilj promovirati tehnološki razvoj – posebno na području robotike i umjetne inteligencije što se oslikava i u njezinom izgledu.

Slika nije dostupna Putovanja Noćenje u podzemlju: Luksuzno i samoodrživo čudo novi je hit tvoraca hotela u Dubaiju

Po površini zgrade arapskom kaligrafijom su ispisani poznati citati vladara Dubaija i predsjednika Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Rašid Al Maktuma o dizajnu, inovacijama i ostavštini za buduće generacije.

Iako se na prvi mah čini da čelični gigant nema prozora, oni su ugrađeni upravo u ispisane riječi na zgradi.

Muzej je podijeljen na nekoliko različitih tematskih cjelina. Na vrhu zgrade je OSS Hope – kat posvećen svemiru. Do njega se nalazi Vault of Life – savršena reprodukcija amazonske kišne šume kod grada Leticia u Kolumbiji.

Srednji dio zgrade posvećen je zdravlju. Al-Waha nudi umirujući prostor stvoren za meditaciju i opuštanje osjetila od neprestanih izazova novih tehnologija. Kat ispod toga nalazi se područje koje istražuje potencijal tehnologije u oblikovanju budućnosti.

Slika nije dostupna Putovanja Otvara se najveći vrtuljak na svijetu: Pogled na Dubai s 250 metara visine

Muzej obuhvaća i prostor za djecu mlađu od 10 godina, multifunkcionalnu dvoranu, halu za predavanja i različite laboratorije.

Kako muzej izgleda izvana, pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju