OK, jasno nam je da je tek veljača i da vas dobar dio još uzima skijaške aranžmane, no uvijek ima onih koji već planiraju gdje će provesti ljeto. S obzirom na to da je Jadran iz godine u godinu sve skuplji, nije loše pogledati ni ostale opcije, a posebno kad jedan talijanski otok u slučaju lošeg vremena nudi – besplatno ljetovanje.

Vjerojatno najgore što vam se može dogoditi kad jedva dočekate ljetni godišnji jest – loše vrijeme. Radite i čekate taj tjedan ili dva u ljetu, da se malo umočite u more, iznajmite skupi apartman, a jadne vas dočeka – kiša. Srećom (ako godišnji s kišom možemo takvim nazvati), talijanski otok Elba nudi povrat novca za ostanak u hotelima ako je kiša za vrijeme godišnjeg predugo padala, prenosi portal news.com.au

Elba - 4 Elba - 4 (Foto: Getty Images)

Smještena u blizini Toskane, Elba je jedan od najvećih talijanskih otoka, a posebno se diči svojim čudesnim vidicima, šumama i ljekovitim blatnim kupkama. Također, kako je ovdje u egzilu bio i Napoleon, jasno je da ne nedostaje ni povijesnih zanimljivosti. E, pa, na sve to sad dodajte i "osiguranje protiv kiše".

Inicijativa "Elba No Rain" jamči suho vrijeme za vaš boravak u razdoblju od svibnja do rujna. U njoj sudjeluje više od desetak hotela i kampova, a svi zainteresirani popis mogu pronaći na ovoj stranici, gdje ćete točno saznati kako funkcioniraju "kišna pravila", te poslati upite nekima od hotela.

Elba Elba (Foto: Getty Images)

Čini nam se da su u Italiji u posljednje vrijeme prilično popularne ove inicijative kojima se nešto "poklanja". Nedavno smo pisali i o kućama za jedan euro, pa je možda najbolje kupiti vikendicu na Siciliji, a ljeti skoknuti do Elbe...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju