Planirate put u Maroko? Obavezno potražite smještaj u riadu. No, što je riad? Tradicionalni marokanski riad kuća je s više katova u čijem je središtu otvoreno dvorište s fontanom.

Riadi su nekada bili posjedi najbogatijih građana, trgovaca i dvorjana. Zgrada je u pravilu oblikovana kao pravokutnik s različitim prostorijama na svakoj strani. Rijadi su dio putovanja u Maroko, a nijedan posjet toj zemlji nije potpun bez boravka u jednom od tradicionalnih riada. Naša preporuka je Marakeš pa istražite ovaj predivni grad na najbolji mogući način.

La Sultana Marrakech

La Sultana Marrakech nudi luksuzni vanjski bazen i spa centar s masažama. Udaljen je 10 minuta hoda od trga Jema el Fnaa i kao većina riada ima terasu na krovu. Sve sobe i apartmani u hotelu Sultana uređeni su u maurskom stilu i s marokanskim namještajem. Svaki apartman ima luksuznu mramornu kupaonicu, a neki imaju vlastiti balkon ili terasu.

Čaj od mente i tradicionalni kolači dio su hotelskog doručka. Navečer se gosti mogu diviti planini Atlas s terase i kušati tradicionalni tagine. Dodatni hotelski sadržaji uključuju suvenirnicu, pult za organizaciju izleta i besplatni bežični pristup internetu. Na 24-satnoj recepciji može se organizirati i usluga prijevoza do zračne luke Marakeš-Menara. Više pronađite ovdje.

Jema el Fnaa: Šareno srce Maroka koje spaja cijeli svijet Jema el Fnaa, Marakeš - 1 Jema el Fnaa, Marakeš - 2 Jema el Fnaa, Marakeš - 3 +5 Jema el Fnaa, Marakeš - 8

Riad Spice

Riad Spice by Marrakech Riad nalazi se 400 metara od Orijentalističkog muzeja u Marakešu i 700 metara od muzeja Boucharouite, a nudi vanjski bazen, zajednički salon, vrt i besplatni WiFi. Ovaj objekt gostima nudi obiteljske sobe i terasu za sunčanje. Smještaj nudi 24-satnu recepciju, poslugu u sobu i skladište prtljage za goste.

Sve sobe u Riadu Spice by Marrakech Riad uključuju vlastitu kupaonicu s tušem i ogrtačima, TV ravnog ekrana i klima-uređaj, a određene sobe imaju i prostor za sjedenje. U smještaju sve sobe uključuju posteljinu i ručnike. Riad Spice by Marrakech Riad nudi kontinentalni ili halal doručak. Rezervirajte ovdje.

Riad Les Yeux Bleus

Riad Les Yeux Bleus nudi vanjski bazen i nalazi se u staroj Medini u Marakešu, na samo 10 minuta hoda od trga Jema el Fnaa. Besplatan bežični pristup internetu dostupan je u svim područjima. Sobe u Riadu Les Yeux Bleus gostima će pružiti klima-uređaj. Neke jedinice imaju kamin. Privatne kupaonice također imaju kadu ili tuš.

Riad Les Yeux Bleus nudi tursku kupelj, recepciju otvorenu 24 sata dnevno, dnevne sobe i terasu s pogledom na grad. Ostali sadržaji u ponudi uključuju turistički desk. U blizini je dostupno besplatno javno parkiralište. Rezervirajte ovdje.

Riad Azzar

Riad Azzar nudi restoran, sezonski vanjski bazen, bar i zajednički salon u Marakešu. Riad s vrtom nalazi se u blizini nekoliko poznatih atrakcija, manje od 1 km od muzeja Boucharouite, 11 minuta hoda od Orijentalističkog muzeja u Marakešu i 1,4 km od palače Bahia.

Smještaj nudi 24-satnu recepciju, prijevoz iz/do zračne luke, poslugu u sobu i besplatni WiFi. Sobe u riadu imaju prostor za sjedenje. Jedinice imaju vlastitu kupaonicu, papuče i posteljinu. Riad Azzar nudi kontinentalni ili à la carte doručak. Smještaj nudi terasu za sunčanje. Područje je popularno za vožnju biciklom, a u Riadu Azzar moguće je unajmiti bicikle.

Riad Lhena

Riad Lhena nalazi se u mirnoj četvrti samo nekoliko koraka od užurbane Jema el Fnaa, poznate tržnice/trga u srcu Medine. S prekrasne krovne terase pruža se pogled na krovove Marrakecha do drevne džamije Koutoubia. Opuštajuće dvorište i ugodan salon s otvorenim kaminom pružit će svakom gostu nezaboravan boravak u svako godišnje doba.

Sve sobe su predivno opremljene, a svaka od soba donosi zaista posebno opremljene kupaonice. Do Riada vode mala vrata koja se s ulica jedva primjete, ali zato jednom kad uđete u ovaj riad, kao da ste ušli u svoju privatnu oazu mira.

Royal Mansour Marrakech

Royal Mansour Marrakech nudi vanjski i unutarnji bazen. Objekt je udaljen dva kilometra od palače Bahia i 5 minuta hoda od poznatog trga Jema el Fnaa. Uz besplatni bežični pristup internetu u cijelom prostoru, smještajne jedinice sadrže TV ravnog ekrana i klima-uređaj. Tu je i kuhinja opremljena posuđem, mikrovalnom pećnicom i električnim kuhalom za vodu. Privatne kupaonice također imaju kadu ili tuš.

Gosti također mogu uživati u lokalnim i međunarodnim jelima u jednom od 4 restorana u sklopu hotela. Izbor pića dostupan je u 3 bara. Royal Mansour Marrakech nudi spa i wellness centar. Ostali sadržaji u ponudi uključuju prostorije za sastanke i skladište prtljage. Za razliku od mnogih riada, ovaj objekt nudi besplatno parkiralište u sklopu objekta.

Riad Kniza

Ovaj luksuzni riad se nalazi u centru Marakeša, u tradicionalnoj marokanskoj zgradi iz 18. stoljeća. Gosti mogu uživati u vanjskom bazenu, sauni i parnoj kupelji, samo 25 minuta hoda od trga Jema el Fnaa.

Uređene u tradicionalnom, marokanskom stilu, sve sobe u Riadu Kniza imaju rezbareni drveni namještaj i kamin. Svaki također uključuje vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu. U Riadu Kniza doručak je uključen u cijenu i poslužuje se na terasi ili u jednom od zajedničkih salona, uz kamin. Večere s tradicionalnim jelima iz regije također su dostupne uz prethodnu rezervaciju.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju