Grotta della poesia ili u prijevodu s talijanskog Pećina poezije smatra se jednim od najljepših prirodnih bazena na svijetu. Riječ je o jajoliku ponoru široku oko 30 metara u stijenama talijanskog sela Roca Vecchia na jadranskoj obali, između gradova Lecce i Otranto.

Legenda kaže da se na ovom čarobnom mjestu na rubu talijanske Čizme nekoć kupala prekrasna princeza, kojoj su pjesnici posvećivali svoje najljepše stihove, po čemu je taj prirodni bazen dobio ime.

Najdublji bazen na svijetu nalazi se u Italiji Zanimljivosti Na 2 i pol sata od Hrvatske: Najdublji bazen na svijetu u koji se prste usude umočiti samo najbolji plivači

Grotta della poesia ispunjena je slanom morskom vodom prekrasne plave boje koja uglavnom privlači pojedince iz Italije. Lokalno stanovništvo odlazi tamo kako bi se osvježili u ljetno vrijeme, skakali s litica visokih pet metara te ronili u zapanjujućem okruženju.

Bazen velik poput oceana: Osvježenje u kilometar širine i 3,5 metara dubine San Alfonso Del Mar u Čileu - 2 San Alfonso Del Mar u Čileu - 4 San Alfonso Del Mar u Čileu - 3 +3 San Alfonso Del Mar u Čileu - 5