U Kanadi je konzumacija kanabisa dozvoljena, tako da možete i sami pretpostaviti kako je došlo do procvata ove vrste turizma u zemlji. Tako neki domaćini umjesto noćenja s doručkom doslovno nude "noćenje s jointom". I da, za to imaju i posebnu stranicu, jasno.

Marihuana Marihuana (Foto: Shutterstock)

HiBnb je kanadska tvrtka specijalizirana za najam nekretnina u kojima je dopušteno uživanje u kanabisu. Konkretno, kako donosi torontosun.com, u cijeloj Kanadi korisnici mogu rezervirati više od 300 nekretnina preko ove stranice. Uz Toronto, ostali gradovi koji putem HiBnb-a nude smještaj u kojem možete uživati u kanabisu uključuju Vancouver, Calgary, Halifax, Kelowna, Whitehorse...

Gosti su najčešće su međunarodni turisti iz zemalja u kojima kanabis nije legalan. Cijena smještaja kreće se od 89 dolara (oko 600 kuna) po noćenju. Domaćine se potiče da imaju kanabis u stanu te da na taj način dočekuju goste.

Marihuana - 4 Marihuana - 4 (Foto: Getty Images)

"Ne morate se truditi pronaći mjesto za konzumaciju kad stignete. Kada rezervirate svoj 'kanabis odmor' putem HiBnb-a, vaš domaćin vam može unaprijed osigurati traženu količinu kanabisa, jasno, u skladu sa zakonom", rekla je izvršna direktorica HiBnb-a Elizabeth Becker.

Uz Kanadu, HiBnb također nudi rezervaciju i u američkim državama u kojima je kanabis legalan.

"HiBnb je mislio na sve. I tu je da vam pomogne pronaći smještajne kapacitete u kojima će vas već po dolasku čekati kanabis", rekla je Becker.

Europske prijestolnice kanabisa: Gradovi u kojima je marihuana normalna stvar Kanabis Amsterdam Barcelona - 2 +0 Barcelona

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju