Španjolska nudi mnogo toga. I kada zanemarimo Barcelonu i Madrid, pa čak i Valenciu i Sevillu te pregršt malih gradova o kojima smo nedavno također pisali, ima tu još itekako materijala. Španjolska su i otoci, a jedno od najpoznatijih otočja je ono Kanarsko koje se nalazi u Atlantiku. Možda i najfascinantniji od Kanarskih otoka je Lanzarote, a ovo je priča o njemu.

Riječ je o najsjevernijem otoku, a čim zakoračite na njega, primijetit ćete posebne boje vulkanskog krajolika i njihovu suprotnost s plavim oceanom. Gotovo da nema drveća, no biljni život je ovdje raznolik i lijep. Sela su prepuna malih bijelih kuća, a sve izgleda toliko opušteno i smireno, da se ovdje teško na bilo koji način sekirati. Tako da, opustite se, posjetite muzeje, špilje i plaže, probajte sjajna vina i doznajte zašto je ovo mjesto toliko sjajno.

Jedna od glavnih i nezaobilaznih ličnosti kad pričamo o ovom otoku svakako je Cesar Manrique. Slikar, kipar i arhitekt pokušao je zaštititi ovaj otok s arhitektonskim dijelima koje se spajaju s okruženjem. Zahvaljujući njemu, danas je otok obogaćen kućom del Volcan, špiljom Los Verdes i još mnogim dijelima.

Na otoku se nalazi više od 100 vulkana, a najimpresivnije možete naći u nacionalnom parku Timanfaya, gdje se nalazi čak 25 kratera, ali i restoran El Diablo u kojem se hrana kuha isključivo koristeći prirodnu toplinu zemlje. Tko ne može bez kupanja trebao bi posjetiti plaže Famara i Papagayo.

Također, grehota je ne probati i vino, s obzirom da vinogradi rastu na prilično specifičnom vulkanskom tlu. U svakom slučaju, posjet Kanarima se isplati, a kad ste već na otočju, šteta je ne obići i famozni i daleki Lanzarote.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju