Kamo na izlet, a da nije predaleko, da ima sadržaja za svačiji interes ponešto i da se tamo možete zaputiti u svako godišnje doba i biti sigurni da ćete naći kvalitetnu ponudu mogućnosti za aktivan odmor?

Relativno blizu iz gotovo svakog kraja Hrvatske Karlovačka županija odličan je izbor za sve koji se žele odmoriti, dobro jesti, uživati u predivnoj prirodi ili se zabaviti i pronaći mjesto za aktivni odmor. 

Uz smijeh niz rijeku

Karlovačka županija najpoznatija je po četiri rijeke, a upravo su one zaslužne za razne riječne avanture za kojima mnogi posjetitelji ovog područja posežu.

Osim što su odlične za kupanje u vrućim ljetnim danima, njihove sedrene barijere odlična su kulisa za rafting, kanuing i kajaking. Trebate li ideju za proslavu rođendana, team building ili kakvo drugo druženje, zasladite ga zabavom niz rijeke. Više informacija o tim aktivnostima pogledajte ovdje.

Mjesto gdje je najbolje prijevozno sredstvo bicikl

Prekrasne šume, brežuljci, ravne i strme ceste, rijeke i potoci Karlovačke županije utisnut će vam se u sjećanje posebno, ako ih istražite biciklom. Pa je tako npr. istraživanje Rakovice, jedne od najpoželjnijih destinacija kontinentalne Hrvatske, idealno na dva kotača.

Svježi šumski zrak ispunjavat će vam pluća putem sve do Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, a zavojite ceste kroz šumu biti će svjedok vašoj pravoj maloj avanturi. Osim što se u posjet nacionalnom parku i vodeničarskom naselju Rastoke možete zaputiti biciklom, možete odabrati i neku od službenih biciklističkih ruta.

U društvu plemenitih životinja

Ako se želite maknuti od rutine i svakodnevice te odmoriti oči od ekrana i „pasti“ ih na zelenim livadama, a obožavate životinje  onda će brojni konjički klubovi i rančevi biti pravi izbor za vas. Brojni nude nude škole jahanja za različite uzraste, rekreativno jahanje u terapijske svrhe, terensko jahanje livadama i perivojima uz instruktora, dnevne jahačke izlete... Spremite adekvatnu odjeću i obuću i zaputite se u otkrivanje prostranih livada i polja te skrivenih bisera nedaleko od Karlovca i Zagreba. Popis svih rančeva u Karlovačkoj županiji i konjičkih klubova te njihove kontakte potražite ovdje.

Još zabave

Šume oko Korane i Slunjčice, prostori uz Baraćeve špilje i zelena dolina Mrežnice čekaju na vas. Karlovačka županija destinacija je za koju prvo spakirati morate sportsku opremu, a zatim sve ostalo. Još ako odlučite odsjesti u nekome od zanimljivih kampova, vaše iskustvo Karlovačke županije bit će potpuno.  

Divlja ljepota: Talijanski raj za kupanje koji ima jedan veliki "ali" Saturnia Saturnia - 1 Saturnia - 2 +2 Saturnia - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju