Bliži se mjesec ljubavi koji je idealan izgovor za romantično putovanje, a Hrvatska je prepuna mjesta koja će vas oboriti s nogu. Šarmantni gradovi, šum valova, predivni zalasci sunca, netaknuta priroda ili pak čarobni dvorci, što god odabrali, nećete se razočarati. Otkrivanje novih mjesta u dvoje je poseban doživljaj, ali i ako idete u solo-varijanti, uz dobar plan neće vam ništa nedostajati.

Plitvička jezera

Romantični slapovi i čarobna priroda, kao iz bajke, su idealno mjesto za sve one parove koji vole prirodu i aktivan odmor. Plitvička jezera su jedan od najistaknutijih i najposjećenijih nacionalnih parkova u Hrvatskoj, a nalaze se na samom vrhu ljestvice najljepših nacionalnih parkova u svijetu. Najatraktivniji dio nacionalnog parka se prostire na osam kilometara dugom području koje je omeđeno jezerima i slapovima, a upravo tu se nalaze brojne uređene staze koje vas vode netaknutom prirodom.

Drveni mostići i priroda će vas ostaviti bez daha i pružiti predivnu kulisu za uživanciju. Kad se umorite od šetnje svježim zrakom i zelenilom prirode odmor potražite u nekoj od privatnih kuća koje možete iznajmiti i uživati u privatnom wellnessu, sauni ili masaži. Okrjepu potražite u nekom od lokalnih ličkih specijaliteta te uživajte u predivnom odmoru u dvoje.

Trakošćan

Dvorac Trakošćan je svakako jedan od najatraktivniji dvoraca u Hrvatskoj, a priroda koja ga okružuje samo pridonosi čarobnom ugođaju cijelog ovog mjesta. Posjet u dvoje ovom mjestu će posebno oduševiti one koji voli kombinaciju prirode, povijesti i kulture. Šetnja oko jezera, netaknuta priroda i istraživanje predivnog dvorca koji u sebi krije očuvana blaga davnih vremena itekako puni baterije.

Nakon cjelodnevnog uživanja u ljepotama Trakošćana odmoriti možete u privatnom smještaju. Također ćete s lakoćom pronaći wellness usluge u okolici koje će vam pomoći opustiti tijelo nakon aktivno provedenog dana.

Opatija

Ljubitelji mora, šetnje i wellnessa u Opatiji, kraljici hrvatskog turizma, će s lakoćom zadovoljiti sve svoje potrebe. Šetnja udvoje, dvanaest kilometara dugom šetnicom, koja spaja Opatiju i Lovran omogućit će vam bezbrižno uživanje u šumu valova i mirisu mora. Osim idealne mediteranske klime i morske obale Opatija se može pohvaliti titulom jednom od najboljih wellness destinacija u Hrvatskoj.

Smještaj možete potražiti u nekom od vrhunskih wellness hotela s pogledom na more. Šetnja gradom, romantična arhitektura i pomno uređeni gradski parkovi svakako će vas očarati i napuniti novom svježom energijom i u vama potaknuti osjećaj ljubavi.

Rovinj

Rovinj slovi kao jedan od najromantičnijih gradova na Mediteranu, često ga zovu i gradom ljubavi, a kad ga posjetite bit će vam odmah jasno zašto. Mali, šarmantni istarski gradić očarat će vas svojom arhitekturom, toplinom i nevjerojatnim pogledom na prostrano plavetnilo.

U Rovinju i okolici su se smjestili neki od najboljih wellness hotela u Hrvatskoj koji će vas oduševiti svojom ponudom i mogućnostima smještaja. Vrhunska istarska vina i domaći specijaliteti samo su kruna pravog hedonističkog uživanja u ovom predivnom gradu. Rovinj i cijela Istra su stvoreni za otkrivanje udvoje i uživanje u najromantičnijim trenutcima vašeg života.

Dubrovnik

Dubrovnik, dragulj Mediterana, u koji se zaljube svi koji ga posjete, definitivno je jedno od najromantičnijih mjesta u Hrvatskoj. Šetnja Stradunom, istraživanje povijesnih građevina i dubrovačkih zidina, spektakularni zalasci sunca i vrhunska wellness te gastronomska ponuda samo su neki od razloga zašto je Dubrovnik idealno mjesto za romantično putovanje. Dodatni plus je to što u zimskim mjesecima nema gužvi, cijene su povoljnije, ali je zato more jednako lijepo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju