Brindisi je jedan od najljepših gradova u Pugliji, bogate povijesti, kulture i ljepote, te jedna od najljepših prirodnih luka na Sredozemnom moru. Brindisi je moderan grad koji skriva i srednjovjekovne građevine i ruševine starog Rima.

Zračna luka Brindisi (Salento Airport) nalazi se oko 5 kilometara od centra i najpraktičniji je i najbrži način da dođete do grada. Luka Brindisi također je jedna od najvažnijih luka u Italiji, posebno s turističkog gledišta. Odavde zapravo polaze razne veze s Grčkom i glavnim lučkim gradovima poluotoka. Ugrađen u prirodnu uvalu, već se u rimsko doba smatrao vratima Istoka, jer su brodovi koji su trgovali s Grčkom i Turskom isplovljavali iz luke Brindisi.

Da biste posjetili grad Brindisi i mogli vidjeti njegove glavne atrakcije trebat će vam barem vikend.

Do Brindisija možete putovati gotovo cijele godine i to direktnim letom iz Zagreba. U nastavku istražite neke prijedloge termina po povoljnim cijenama.

2.10. 2022. – 9. 10. 2022. = od 188 kn
9.10. 2022. – 12. 10. 2022. = od 226 kn
12.10. 2022. – 16. 10. 2022. = od 203 kn
19.10. 2022. – 23. 10. 2022. = od 211 kn

Istražite sve letove prema Brindisiju ovdje.

Vožnja do Brindisija iz Zagreba traje oko sat i pol, a vozite se Ryan Air avio kompanijom, a u cijenu nije uključena dodatna prtljaga, već samo isključivo ruksak/torba manjih dimenzija.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego što se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Italiji. Trenutno su sve restrikcije za putovanje maknute te tako nisu potrebne ni maske u avionu kada putujete prema Italiji, no možda će vam biti potrebne za korištenje javnog prijevoza jednom kad stignete u destinaciju.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkufer. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju