Šetnjica zvana Put bogova (Sentiero degli Dei) najpoznatija je planinarska šetnjica Amalfijske obale. Riječ je o dijelu talijanskog južnog poluotoka Sorrentina koji je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Povezuje mala mjesta na brdima, Bomerano i Nocelle. Božanstveno ime duguje svojoj iznimnoj ljepoti, a naročito pogledima koji pucaju na okolicu i beskrajni Mediteran.

Putem prolazi kraj obala Mediterana, a kada se popnete na vrhove brda pruža se prekrasan pogled. Ovdje ćete vidjeti stara pitoma sela, magarce i konje, kamene kućice pred kojima lijeno odmaraju mačke na suncu, dominikanske samostane… Prolazi i podno slavne špilje zvane Grotta del Biscotto, a dalje vas čeka hlad mediteranskih šuma i staza koja vodi do Nocelle.

Uz stazu ćete naići na izvore svježe vode, a pomislite samo na mirise koji će vas pratiti putem. Nije ni čudno što je ovo mjesto kroz povijest privlačilo brojne (ne samo talijanske već i svjetske) umjetnike koji su ovdje pronalazili odmor za dušu i inspiraciju za svoje knjige, pjesme, slike…

Preporučuje se krenuti iz Bomerana prema Nocelleu, a očekujte da će vam biti potrebno oko 3 sata pješačenja. Staza je dugačka 6 kilometara.

Ukoliko mislite da se nećete snaći sami, bez brige. Postoje brojne agencije i vodiči koji vode turističke grupe na ovu avanturu, po cijenama već od 300 kuna. Nije jako teška i bez problema ju može svladati osoba koja je u prosječnoj formi.

Samo se pripremite na rano buđenje jer većina tura počinje već oko 5 ujutro – ali sjetite se da ćete doživjeti izlazak sunca nad Amalfijskom obalom, dok cijela regija još spava…

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju