Kako smo proučavali Skyscanner, vidjeli samo da u narednom razdoblju za nešto više od 100 eura možete kupiti povratnu kartu iz Zagreba za Pariz. Budući da je to jako dobra cijena, a sve to skupa odlična prilika, kad kupite karte za Pariz, treba razmisliti i u koji od dobrih restorana otići, a ne bankrotirati...

Nije tajna da Pariz nudi sjajnu hranu, a još je manja tajna da je lako potrošiti priličnu svotu novca dok u njoj uživate. No jedenje u Parizu ne znači da se za pristojnu cijenu ne može jesti fino, samo treba naći pravo mjesto!

Chez Gladines

Ovaj popularni baskijski restoran osvojit će vas šarmom i tradicionalnom hranom u pariškom predgrađu Butte aux Cailles. Sjajan izbor salata, patka u nezaboravnom umaku Roquefort i sporo kuhana piletina u ljutom umaku od rajčice samo su dio iz bogate ponude restorana. Niti jedno jelo ne stoji više od 19 eura, što je za Pariz sasvim okej. U gradu ima nekoliko ovih restorana, no ako želite početi od mjesta gdje je priča počela, zaputite se u 30 Rue des Cinq Diamants.

L'as du Fallafel

Na ovom mjestu, vjerojatno ćete pojesti najbolji falafel u gradu. Cijena? Sasvim pristojnih 6 eura. Ugrabite svoj falafel za van i opustite se na obližnjem Place des Vogues. Jasno, možete jesti i unutra, pa uživati u još nekom specijalitetu bliskoistočne kuhinje, samo imajte na umu da mjesto ne radi subotom.

Bouillon Pigalle

Riječ Bouillon od 19. se stoljeća najčešće koristi kako bi opisala restoran koji poslužuje dobru francusku hranu po prihvatljivim cijenama. Ovakvi restorani srećom postoje i danas, a Pigalle je poznat po tradicionalnoj hrani i sjajnoj atmosferi. Također, za Pariz je prilično i jeftin, pa će vas jelo od tri slijeda stajati 20 eura. Sjajna vijest, ostaje vam više za dobru kapljicu...

Creperie Genia

Mjesto na kojem ćete za malo novca jesti dobro jer vam se nude palačinke i sendviči po sjajnim cijenama. Moguće je uzeti i meni za svega 5,6 eura, a blizina Notre-Damea i Seine, na čijim obalama možete konzumirati kupljenu hranu, još je jedan veliki mamac...

Pink Flamingo Pizza

Ako ste jedni od onih koji ne mogu bez najpopularnijeg jela na svijetu, preporučujemo odlazak u pizzeriju Pink Flamingo. Nalazi se na kanalu Saint Martin, a prilikom narudžbe dobit ćete ružičasti balon pomoću kojeg će vas naći gdje god da sjednete u blizini kanala. Cijene idu od 10 do 15 eura, a uz ovu ćete pizzu uživati u pikniku.

Naniwa – Ya

Iako je sjajna francuska hrana u Parizu na svakom koraku, ponekad treba napraviti odmak i uživati u nekoj drugoj kuhinji. Sjajne japanske okuse pronaći ćete u Naniwa – Ya, malom restoranu koji se izvana ne čini posebnim, no unutra ćete pojesti sjajan obrok. Posebno se isplati doći za vrijeme ručka, kada je moguće za desetak eura dobiti meni, ali i izvan vremena za ručak, cijene su sasvim razumne.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju