Nijedan drugi grad u Njemačkoj ne može se pohvaliti besprijekornom linijom nebodera bolje od gospodarske prijestolnice Frankfurta.

Od 20 najviših njemačkih nebodera, njih 19 nalazi se u Frankfurtu, uz 450 drugih visokih zgrada. Zbog svog položaja na rijeci Majni, grad je oduvijek bio vrijedan dio njemačkog gospodarskog razvoja i stvara otvoreniju i kozmopolitskiju atmosferu u usporedbi s ostatkom Njemačke.

Europa se donekle ponosi time što je niskogradnja svojevrsni dio kulturnog identiteta Stare dame, a ovaj kontinent jednostavno ne voli nebodere. Većina njih je, naime, ograničena na samo 5 gradova: Frankfurt, naravno, ima većinu. Ali, zašto Frankfurt?

Između ograničenog prostora, primarne lokacije za trgovinu, širokog spektra kulturnih stanovnika, velike samozaljubljenosti i obilja bogatstva, Frankfurt raste i postaje europski simbol "Mainhattana".

Frankfurt je ograničen na vrlo malo područje zemlje, okruženo "zelenim pojasom" od 70 kilometara. Ovaj zeleni pojas ograničava razvoj na područje Frankfurta, otprilike na pola veličine Venecije u Italiji, sprječavajući širenje urbanog područja i jedina preostala opcija je izgraditi se u visinu, a ne u širinu. Zbog toga je horizont Frankfurta vrlo malen, ali gušći i kompaktniji od bilo kojeg drugog horizonta u Europi.

Osim toga, nakon završetka Drugog svjetskog rata, Frankfurt se pojavio kao financijska sila, s nekim od najvećih svjetskih banaka i kompanija koje su imale urede u gradu. Bogatstvo grada privuklo je ljude iz cijeloga svijeta i utjecalo na uspon i razvoj visokih zgrada.

Zahvaljujući velikom proračunu grada, trenutno postoji gotovo 50 novih nebodera u razvoju ili u izgradnji u Frankfurtu, čineći ovaj europski grad svojevrsnom svjetskom neboderskom prijestolnicom.

Zavirite u skriveni biser Bavarske: Detaljan vodič za prekrasni Memmingen, koji će vas oduševiti Memmingen, Njemačka - 1 Memmingen, Njemačka - 2 Memmingen, Njemačka - 3 +1 Memmingen, Njemačka - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju